Motto: Dacă îl vedeți printre voi, rugați-l să meargă la Cinematecă să revadă filmul: „Moscova nu crede în lacrimi”
Oreste Teodorescu „Se numeste Petre Racanel si este un troll putinist, pe lista de agitatori si propagandisti platiti de serviciile secrete de la Moscova. Daca il vedeti printre voi, rugati-l sa mearga la Cinemateca sa revada filmul: Moscova nu crede in lacrimi”, nu sa incerce sa deturneze Revolutia Tinerilor….
În continuarea Infiltrații la protestele de la Universitate (6) …Coloana a cincea rusă în România
Gurile „rău voitoare” care nu vor sa să ia lumină de la „răsărit” și care vor să-și păstreze anonimatul, spun că Petre Răcănel a lucrat înainte de 1989 în Ministerul Comerţului Exterior. În această calitate a fost trimis la post în Iran la Teheran la Agenţia Economică a României de acolo. Nu este unicul diplomat român care a fost recrutat de către URSS, în timp ce se afla la post. Doar că băieţii de la UM 0195 (Unitatea de Contrainformaţii Externe) au fost vigilenţi şi l-au descoperit. Prin urmare a fost rechemat acasă. O „cârtiţă” rusească din MAE a anunţat KGB-ul care i-a comunicat lui Răcănel: „Nu te duce la Bucureşti că te arestează ăştia…”
Răcănel a mulţumit frumos şi a fugit în RFG. Aici a început să mintă că el s-a săturat de comunism şi de aceea a dezertat. Germanii „se pare” că l-au crezut pentru că NU aveau de unde să ştie Adevărul şi nici nu aveau posibilităţi să verifice KGB-ul sau să apeleze la alte serviciile speciale din lumea aceasta pe această temă. Drept pentru care Răcănel a căpătat cetăţenia germană.
Între timp pierduse cetăţenia romană fiind declarat dezertor. La câţiva ani după 1990, Petre Răcănel se întoarce în România ca cetăţean german. Activează în presa de stânga şi se înscrie în PRM doar pe postul de consilier, deoarece nu era cetăţean român ca să poată căpăta o funcţie de conducere. Nici până azi Petre Răcănel nu a cerut redobândirea cetăţeniei române! Oare de ce? …de frică să nu fie arestat?
Răcănel ştie că având calitatea de cetăţean german este mult mai greu să aibe surprize. Între timp Răcănel şi-a găsit o iubită, în prezent avocată …^^^^^^^^. Fiul lui Răcănel a intrat în afaceri cu fostul premier Victor Ponta şi… implcit cu statul. Este voba de afacerea Turceni – Rovinari. Procesul este pe rol dar stagnează din cauza numelor grele din dosar şi a faptului că fostul premier Victor Ponta colaborează cu procurorii în alte dosare şi mai grele. În rest fiul lui Răcănel este un milionar prosper iar Răcănel o duce bine, trăieşte pe picior mare, plăteşte chiolhanuri la prieteni şi se bucură de nurii amantei. Doar fiica lui Răcănel pare că este deranjată de acest aspect.
In 2014, Romania Libera a publicat o ancheta in care se arata ca ONG-ul FSCRO este semnatara unei scrisori de felicitare, transmisa ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, ca urmare a anexarii regiunii Crimeea de catre Rusia. Petre Racanel, presedinte al organizatiei, a recunoscut atunci ca a semnat scrisoarea respectiva, motivandu-si gestul astfel “Am semnat pentru ca era patriotic”
România Liberă: Cine sunt „patrioţii“ români care au felicitat Rusia pentru anexarea Crimeii
„Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor vă transmite dvs. și, prin dvs., populației regiunii Crimeea și orașului Sevastopol felicitările noastre cu prilejul istoricului eveniment, întoarcerea la patria-mamă.” Acest fragment face parte din scrisoarea trimisă ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de o organizaţie neguvernamentală din România, condusă de Daniel Iancu, unul dintre cei mai vocali protestatari din iarna lui 2012.
„Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor vă transmite dvs. și, prin dvs., populației regiunii Crimeea și orașului Sevastopol felicitările noastre cu prilejul istoricului eveniment, întoarcerea la patria-mamă.” Acest fragment face parte din scrisoarea trimisă ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de o organizaţie neguvernamentală din România, condusă de Daniel Iancu, unul dintre cei mai vocali protestatari din iarna lui 2012.
Scrisoarea de felicitare a fost semnată şi de preşedintele „Federației Societatea Civilă Românească“, Petre Răcănel. Cele două ONG-uri, care afişează o atitudine contrară poziţiei oficiale a României şi a NATO în problema ucraineană, fac parte din Consiliului Național al Societății Civile, ce întrunește 56 de organizații neguvernamentale, apropiate de PSD și de Dan Voiculescu.
În discursul său rostit în fața Camerelor reunite ale Parlamentului Rus, președintele VLADIMIR PUTIN declara: NE AFLĂM AICI PENTRU UN MOMENT DE IMPORTANȚĂ ISTORICĂ. PE DATA DE 16 MARTIE, ÎN CRIMEEA A AVUT LOC UN REFERENDUM CARE A CORESPUNS CRITERIILOR INTERNAȚIONALE. APROAPE 90% DINTRE CEI CARE AU VENIT LA VOT AU VOTAT PENTRU ALIPIREA LA RUSIA.”
Acesta este textul felicitării trimise ambasadorului Federației Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malginov, la data de 28 martie 2014, de către Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor. Cine este totuşi această organizaţie care a felicitat Rusia pentru o acţiune condamnată oficial de România şi aliaţii ei din NATO?
Printre semnatarii felicitării se află Daniel Iancu, președintele “Comitetului Român pentru Cinstirea Eroilor”, și Petre Răcănel, președintele “Federației Societatea Civilă Românească”. Cele două ONG-uri sunt membre ale Consiliului Național al Societății Civile, ce întrunește 56 de organizații neguvernamentale, apropiate de PSD și de Dan Voiculescu. Aceste organizaţii au fost în fruntea mitingurilor de protest din ianuarie – februarie 2012 împotriva guvernului condus de Emil Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. Personajul cel mai vocal din rândul celor 56 de organizaţii a fost colonelul Mircea Dogaru, apropiat al fondatorului Antenelor, Dan Voiculescu. Printre cei care au incitat la violenţe în timpul protestelor a fost Petre Răcănel, chiar unul dintre semnatarii felicitării de acum adresate Rusiei cu ocazia anexării Crimeii.
Diplomați ruși, decoraţi de organizaţiile lui Iancu şi Răcănel
În decembrie 2011, chiar înainte de începerea protestelor violente antiguvernamentale, organizaţiile „Comitelul Român pentru Cinstirea Eroilor” (Daniel Iancu) şi „Federaţia Societatea Civilă Românească” (Petre Răcănel) au acordat diplome de excelenţă unor diplomaţi ruşi precum Victor Makovskiy, Natalia Muzhennikova şi Alexander Churilin. În afară de cei doi preşedinţi, diplomele au mai fost semnate de: “Alianța Națională Antidrog” – președinte Pavel Abraham, fost general de Poliție, fost ofițer de Miliție, implicat în dosarul mineriadei sângeroase din iunie 1990; “Asociația Națională a Veteranilor de Război” – președinte general de armată Marin Dragnea; “Veteranii Revoluției din Decembrie 1989” – președinte Cătălina Maria Henț, vicepreședinte Iuliana Starcz; “Asociația pentru siguranță comunitară antidrog din Republica Moldova” – președinte Igor Gasciuc.
Materialul integral aici.
Cine sunt cei ce salută cu atâta patos acțiunile Rusiei în Ucraina, considerate ilegale și condamnate de România, dar și de toate țările partenere din NATO și UE? Cine felicită Rusia pentru o agresiune care a dinamitat stabilitatea întregii regiuni și care pune în pericol nu doar R.Moldova ci și România?
Primul se numește Daniel Iancu și este președintele Asociației “Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor”. Alături de el s-a aflat în acest demers și Petre Răcănel, președintele Federației “Societatea Civilă Românească”, scrie Dan Cristian Turturică pe blogul său. Mai departe acesta dezvălui că organizația “Comitetul Român pentru Cinstirea Eroilor” o regăsim, printre multe asocieri foarte interesante și la depunerea de coroane la cimitirul eroilor ruși, din București, care a avut loc, în iunie anul trecut, cu ocazia vizitei Secretarului Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse, Nikolai Patrusev.
Când scriam, în timpul protestelor din iarna lui 2012, că o parte dintre “protestatarii” din Piața Universității fac jocul Rusiei, numeroși “civili” din societatea civilă au sărit ca arși. Invocarea implicării unor agenți ai regimului Putin în “noua revoluție” era catalogată imediat drept diversiune, menită să abată atenția cetățenilor acestei țări de la validitatea revendicărilor formulate în stradă. Nu ar strica să revizităm acele momente, cu ajutorul unor documente foarte interesante. Documente și detalii în plus găsiți aici.
Petre Răcănel, diplomat până în ’89, filorus, militând împotriva gazelor de șist
Daniel Iancu crede că Rusia va aduce României „pâine și bomboane“ …Vedeți documente și informații pe Turturica.ro.
Inliniedreaptă.ro : Petre Răcănel scrie pe Facebook:
Felicitari organizatorilor si participantilor la evenimentul „70 ani de la terminarea celui de-al II-lea Razboi Mondial!
Onoare armatelor participante si memorie eterna eroilor cazuti la datorie!Am avut ocazia sa admiram putinii veterani de razboi care au mai ramas, le-am multumit direct si o facem si pe aceasta cale pentru tot ce au facut, ca noi toti sa existam, sa ne exprimam, sa construim si sa avem parte de o viata libera un stat de drept adevarat si de o democratie autentica , (inca in curs de desavarsire). (P. Racanel)
Mircea Dogaru, împreună cu Petre Răcănel, este autor al acordului semnat în 2012 de USL și „Consiliul Național al Societății Civile” prin care se cerea desfințarea CCR, DNA, ANI și CNSAS, motivată de colonelul Dogaru, liderul Consiliului, astfel – „Curtea Constituțională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice…”
Într-una dintre vizitele recente ale lui Alexandr Dughin în România, l-a întâlnit și pe Mircea Dogaru.
Petre Răcănel, tovarășul lui Dogaru, este unul dintre cei care, în decembrie 2014, după invazia rusă în Ucraina și anexarea Crimeei, dorea să înmâneze personal lui Vladimir Putin „medalia și brevetul” „Artizan Pace pentru Eternitate”. I-a scris, împreună cu mai mulți foști securiști, ambasadorului rus la București, comunicându-i că vor „să-i confere Excelenței sale Domnului Președinte al Federației Ruse Vladimir Vladimirovici Putin medalia brevetul Artizan Pace pentru Eternitate – Eroii nu au naționalitate” la 9 mai a.c., cu ocazia paradei de glorificare a URSS din Piața Roșie – eveniment ce își pierduse din importanță în anii ’90, dar care a fost reînviat de Vladimir Putin.