ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dorin Chirtoacă între a fi Premier sau Primar

Dorin Chirtoacă este înaintat la funcția de prim-ministrul al Republicii Moldova de către colegii săi de partid. Partidul Liberal este dispus să-și înainteze propriul candidat la funcția de prim-ministru, însă nu va insista asupra candidaturii sale și va vota de comun acord candidatul susținut de întreaga coaliție pro-europeană.

Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele PL, Anatol Șalaru, în cadrul emisiunii „Pahomi”, de la un post de televiziune, transmite IPN. „Conform practicii europene, partidul cu cel mai mare număr de sufragii este cel care înaintează candidaturi pentru principala funcție în stat. Totuși, vom propune candidatul nostru. Dacă în urma acestor negocieri el nu va ocupa funcția de prim-ministru, atunci va reveni la primărie și va candida pentru un al treilea mandat.
Chirtoacă are șansa să câștige încă un mandat, mai ales în turul doi”, a spus Anatol Șalaru. Deputatul liberal susține că dacă PLDM va înainta candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru, atunci Vlad Filat nu va putea pretinde la o funcție înaltă în stat. „Suntem trei partide și fiecăruia din ele trebuie să-i revină o funcție”, a argumentat liberalul.
Totodată, Anatol Șalaru crede că liderul PLDM, Vlad Filat nu va dori să rămână în umbra sau să ocupe o funcție de ministru. „Cred că Filat ar putea să candideze peste un an la funcția de șef al statului, după ce va fi hotărâtă problema cu alegerea directă a președintelui”, a adăugat Șalaru.
Fruntașul PL susține că formațiunea din care face parte va avea un rol important în noua guvernare. „PL va fi garantul parcursului european. PL va fi mai insistent ca oricând și va apăra mai tare ca niciodată interesele alegătorilor. Acum noi nu mai apărăm interesele cuiva. Nu ne interesează”, a conchis Șalaru.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: