ROMÂNIA BREAKING NEWS

Donație de carte pentru românii din Transcarpatia din partea Guvernului României

Donație de carte pentru românii din Transcarpatia din partea Guvernului României

Guvernul României, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, a făcut o donație de carte în limba română în cadrul concursului de poezie “Mihai Eminescu” organizat la Apșa de Jos de Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia “Dacia”.  Donația, care a constat în abecedare, albume fotografice despre comunitățile românești și literatură pentru copii,  a fost înmânată de către Ionel Ivan, ministru consilier  la Consulatul General al României de la Cernăuți. Cu ocazia evenimentului de la Apșa de Jos, ministrul delegat pentru relația cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a transmis un mesaj de felicitare.

Spiritualitatea română cunoaște în aceste zile un moment de sărbătoare – Concursul literar “Mihai Eminescu”. Este o sărbătoare a limbii române prin tot ce a dat ea mai frumos – literatura lui Mihai Eminescu. Mă bucur să aflu că la această sărbătoare se vor alătura românilor din partea locului, români din tot Maramureșul Istoric, români din România, dar și iubitori ai spiritualității noastre din Ucraina. Este, așadar, o sărbătoare care creează punți între români și țară, punți între România și Ucraina, punți între români și ucraineni. Este în spiritul nostru românesc să promovăm pacea, bună înțelegere și legăturile cu toți ceilalți” – se spune în mesajul deminitarului român.

La Concursul de poezie “Mihai Eminescu” au participat peste 130 de concurenți din raioanele cu populație majoritar românească Teceu și Rahău din Transcarpatia, de la catedra de limba română  a Universității din Ujgorod, precum și din România. Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia “Dacia”, una dintre cele mai active asociații românești din Ucraina, a împlinit 10 ani de la înființare.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: