ROMÂNIA BREAKING NEWS

Donald Trump mulțumește unui român! „Dragă Constantin, America a câștigat azi-noapte (…) istoria va ține minte rolul jucat de tine pentru a lua țara înapoi, nu aș fi putut reuși fără tine, Constantin…”

Donald Trump mulțumește unui român! „Dragă Constantin, America a câștigat azi-noapte (…) istoria va ține minte rolul jucat de tine pentru a lua țara înapoi, nu aș fi putut reuși fără tine, Constantin…”

Românul Constantin Răuță,  cetățaen american, este un veritabil personaj de roman. Condamnare la moarte în 1974 pe vremea României comuniste, este unul dintre republicanii care l-au ajutat pe Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale din SUA. Este demn de menționat că și în prezent această condamnare există din punct de vedere juridic.

Constantin Răuță a lucrat aproape zece ani (sub contract, pentru un Centru de Excelență al Forțelor Navale Americane) la conceperea, proiectarea și realizarea sistemului SM3, cunoscut și sub numele de scut de apărare împotriva rachetelor balistice, scrie Mișcarea de Rezistență.

Constantin Răuță a câștigat la sfârșitul lui 1969,  prin concurs, o bursă UNESCO în Italia și Franța, dar nu a primit pașaportul până nu a acceptat, la cererea fratelui fostului dictator, Andruța Ceaușescu, să lucreze ca inginer pentru DIE (Direcția de Informații Externe) și să fie instruit pentru spionaj tehnic împotriva țărilor NATO.

În 1973, când Ion Mihai Pacepa, fost director adjunct al DIE, l-a trimis în SUA în misiune, Răuță a luat decizia de a nu se mai întoarce nici în DIE, nici în România. Și a cerut azil politic în SUA. Și așa s-a ajuns la „trădare”. Și la condamnarea sa la moarte.

În 2008, când a cerut pentru prima dată anularea condamnării la moarte, șeful Tribunalului Militar Teritorial București, Mihai Hondor, a decis să mențină condamnarea la moarte pronunțată de regimul comunist, deși România era de ani de zile o țară democrată în care se abolise pedeapsa cu moartea.

În Statele Unite, Constatin Răuță este un republican care și-a susținut partidul necondiționat.

Constantin Răuță

Constantin Răuță

În campania pentru prezidențialele actuale, Răuță a fost voluntar pentru candidatul republicanilor, Donald Trump.

Chiar dacă este un mesaj trimis miilor de voluntari și angajați în campania prezidențială din SUA, Constantin este mândru de mesajul de mulțumire pentru sprijinul acordat în câștigarea alegerilor trimis de Donal Trump.

Ce frumos este când cineva, ales într-o funcție importantă cum este aceea de președinte al Statelor Unite, găsește timp să mulțumească celor care l-au ajutat să obțină o victorie totală (Casa Albă, Senatul și Camera Reprezentanților) chiar a doua zi după alegeri! Chiar și o scrisoare trimisă poate la mii de voluntari din campania electorală, este totuși ceva frumos și civilizat, a mărturisit Constantin Răuță pentru sursa citată.

„Dragă Constantin, America a câștigat azi-noapte. Au spus că nu se va întâmpla. Dar seara trecută ai arătat lumii că America va fi din nou o țară pentru popor, o țară a poporului. Ai luptat ca un învingător, ai înfrânt orice obstacole, iar istoria va ține minte rolul jucat de tine pentru a lua țara înapoi. Nu aș fi putut reuși fără tine, Constantin”sunt câteva dintre cuvintele adresate de Trump voluntarului Constantin Răuță.

Iată mesajul lui Donald Trump adresat conaționalului nostru Constantin Răuță

donaldtrumpAmerica won last night.

Constantin,

They said we could never do it.

But last night you showed the world that America will once again be a country of, for, and by the PEOPLE.
You fought like a winner, you defied all odds, and history will forever remember the role you played in taking our country back.
I never could’ve done it without you, Constantin.
Last night we learned that America is still a beacon of hope where the impossible is possible.
For far too long, we’ve heard Washington politicians give the excuse that “it can’t be done.”
They say we can’t balance the budget, we can’t stop corruption, we can’t control the border, we can’t bring jobs back to our country.
I REFUSE to accept that it can’t be done. This is the country that declared its independence, won two world wars, and landed a man on the moon. This is America. We can and we WILL get it done.
Now it’s time to start uniting our country and binding the wounds of our divided nation. I promise to be a president for ALL Americans. I will work for you. I will fight for you. And I
will win for you.
You will soon remember what it’s like to win as an American.
Thank you and God bless you,
Donald J. Trump

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: