Dodon promite că îl va destitui pe Șalaru – ministrul forțelor armate ale RM

Președintele ales, Igor Dodon, susține că va întreprinde toate măsurile necesare în calitatea sa de Comandant Suprem al Forțelor Armate pentru a-l demite pe actualul ministrul al Apărării, Anatol Șalaru. Potrivit liderului socialiștilor, Șalaru încalcă Constituția și se pune la cale provocări.

În cadrul emisiunii de la postul de televiziune NTV Moldova, Dodon a declarat că funcția de ministru trebuie să treacă la o persoană profesionistă, din sânul Forțelor Armate, și patriot al Republicii Moldova, scrie deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro

Conform Constituției președintele nu-i poate demite prin decretul său pe membrii Guvernului, pentru că demisia membrilor Guvernului se face la propunerea prim-ministrului, prin decretul președintelui. Dar președintele țării este Comandantul Suprem al Forțelor Armate. De aceea, eu voi insista ca așa personaje cum sunt Șalaru să zboare din funcție din primele săptămâni, luni, zile. Nu poate să fie ministru al Apărării o persoană care încalcă Constituția și se ocupă doar cu provocări. Trebuie să fie un profesionist, un om din sânul Forțelor Armate, nu unul care vine de la drumuri sau pe unde a mai umblat. Trebuie să fie specialist și patriot al Republicii Moldova, care respectă Constituția”, a spus el.

romaniabreakingnews.ro