ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dodon huiduit de diaspora moldoveană la Padova: „Sunteti complicele lui Plahotniuc, nu sunteti președintele nostru!”

Dodon huiduit de diaspora moldoveană la Padova: „Sunteti complicele lui Plahotniuc, nu sunteti președintele nostru!”

În Italia este a doua diasporă de moldoveni ca mărime, după Federația Rusă, care numără circa 150 mii de persoane oficial. Pe data de 7 martie, la Padova, la ora 19.00, în hotelul CROWNE PLAZA PADOVA, Sala mare, președintele Igor Dodon a avut o întîlnire cu cetățenii Republicii Moldova din diasporă.  Înainte de întâlnire, Dodon scria pe contul oficial de facebook al președinției moldovene: Sper să fie o discuție constructivă, chiar dacă unii oponenții încearcă să deturneze discuția într-o albie negativă. Invit pe toți doritorii să participe la întîlnire și rămîn deschis pentru orice întrebări și propuneri. Amintesc că în continuare sunt în căutarea unui consilier pentru relații cu diaspora.”

Întâlnirea din Paova nu a decurs însă precum erau așteptările prezidențiale.  Igor Dodon a fost huiduit prelung de mai mulți cetățeni veniți la întâlnire, care i-au reprosat președintelui că „lucrează în cârdașie cu Vlad Plahotniuc” , „Sunteti complicele lui Plahotniuc, nu sunteti presedintele nostru!”.

Video Momentul în care Dodon a fost huiduit la întîlnirea cu diaspora  din Padova/ Autoare Video: Oxana Cazacu, Italia.

Ce spune Igor Dodon despre întâlnirea din Padova?

Igor Dodon la Padova

„După cum am anunțat anterior, organizez întrevederi cu diaspora moldovenească în orice țară în care mă aflu.
Ieri, fiind într-o vizită privată în Italia, m-am întîlnit cu moldovenii noștri, aflați la muncă sau stabiliți cu locul de trai în Padova și regiunile din apropiere. Diaspora moldovenească din Italia este a doua ca mărime, după cea din Federația Rusă și numără circa 150 mii de persoane oficial.

Am fost întîmpinat foarte cald, de mai mulți preoți, care slujesc în aceste locuri, dar se plîng că atenția pe care ar trebui să o acorde autoritățile moldovenești diasporelor este prea mică, exprimîndu-și speranța că astfel de întrevederi vor avea loc cu regularitate.

Numarul de doritori care au venit a fost mare, peste 300 de persoane. Am insistat sa intre in sala absolut toti, chiar daca politia italiana a propus ca un grup mai galagios sa nu fie admis. Intrebari au fost foarte multe, inclusiv puse de provocatori, dar m-am convins că astfel de întrevederi sînt necesare, deoarece oamenii sînt dornici să cunoască informația despre ce se întîmplă în țara lor de baștină, din prima sursă.

Am încercat să-mi expun poziția și viziunea pe toate problemele abordate. Oamenii sînt disperați, ei așteaptă schimbări pozitive în Moldova, așteaptă relansarea economiei, deschiderea locurilor de muncă, eradicarea corupției, atragerea la răspundere a persoanelor ce s-au făcut vinovate de ”jaful secolului”, astfel încît să poată reveni într-un stat civilizat și prosper. Sînt sigur că în comun vom putea schimba lucrurile spre bine.

Am amintit și de această dată că problema relațiilor cu diaspora pentru mine este una primordială, și în cel mai scurt timp voi decide cine va fi numit în funcția de consilier prezidențial pe acest domeniu.”

Raisa Țurcan / Chișinău / RBN Press – 7 martie 2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: