ROMÂNIA BREAKING NEWS

DOCUMENT INCENDIAR: Nota procurorului din dosarul Roșia Montană! Imagini și Video

Un material Realitatea.net și StareaNatiunii.com

Unde a dispărut dosarul Rosia Montană?

Dosarul “Roșia Montană” a fost identificat, are nr. 11/P/2003

Fostul procuror militar Gheorghe Oancea, care a instrumentat dosarul de la Roșia Montană, a făcut dezvăluiri uimitoare la Realitatea TV. Oancea spune, printre altele, că premierul Adrian Năstase a transmis șefei ANRM, Maria Stratulat, că blocarea afacerii Roșia Montană ar fi un impediment în calea aderării României la NATO.

Fostul procuror a aflat despre neregulile afacerii RMGC în timp ce ancheta cazul unui ofițer MAPN care ar fi vândut către Gabriel Resources niște documente secrete privind Roșia Montană. Oancea spune că, în cele din urmă, a transmis dosarul către PNA.

VIDEO: Cum s-a îngropat dosarul “Roșia Montană”

– dezvăluiri incredibile despre dosarul Roșia Montană. Invitat, miercuri seara, în emisiunea “Jocuri de putere”, Gheorghe Oancea, fost procuror militar care a instrumentat dosarul.

Cazul Roșia Montană are încă multe semne de întrebare cu privire la începuturile afacerii care scoate românii în fiecare săptămână românii în stradă. Invitat, miercuri seara, în emisiunea “Jocuri de putere”, Gheorghe Oancea, fost procuror militar care a instrumentat dosarul, a făcut dezvăluiri incredibile despre primele tentative de începere a unui dosar penal cu privire la Roșia Montană.

“Nu mai stiam ce sa cred. În 2001 sau 2002 in Romania a avut loc o conferinta a comunitatii de informatii, în timp ce faceam ancheta – astia de la Roșia Montană au sponsorizat conferinta comunitatii de informatii. Aveam aproape certitudinea ca cineva umbla cu un rucsac de bani si da in toate directiile .”

– a spus Oancea.

Documentul incendiar: NOTA procurorului Oancea referitoare la Dosarul “Roșia Montană”

– 5 (cinci) pagini:

 

Documentul incendiar: NOTA procurorului Oancea referitoare la Dosarul “Roșia Montană”

 

Fișier în format pdf: Nota privind problematica minei ROȘIA MONTANĂ

Cazul instrumentat de Oancea a fost închis după ce MAPN a declasificat documentele vândute de ofițerul urmărit. Prin urmare, procurorul a înaintat întreg dosarul, care i se părea dubios, către PNA.

“Am dat solutie in dosarul ofiterului si trebuia sa trimit restul dosarului la PNA, intrucat mi s-a parut o cauza complexa si importanta. Am zis sa informez procurorul general, era Tanasa Joita, mi-a zis faceti-mi si mie o nota sa informez cu situatia de fapt constatată de dumneavoastră, iar dosarul sa-l tineti la dvs pana va spun eu. Am stat cu dosarul in fiset, si i-am dat dumnealui nota aceea.”

– a relatat Oancea.

Ulterior, fostul procuror militar a avut o întâlnire cu președinta ANRM de la acea vreme, Maria Stratulat, care i-a spus că a primit o notă de la primul ministru de la acea vreme pe care era o rezoluție care spunea că închiderea afacerii Roșia Montană constituie un impediment pentru intrarea României în NATO.

Laura Codruța Kovesi, a declarat că în prezent pe rolul DNA nu există dosare penale referitoare la Roșia Montană

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri seara, că în prezent pe rolul DNA nu există dosare penale referitoare la Roșia Montană cu urmărirea penală începută.

“Au fost dosare în lucru care au vizat activități referitoare la Roșia Montană. O parte din ele au fost închise în cursul anilor trecuți. Pot să vă spun că în acest moment nu avem dosare penale cu urmărirea penală începută. Nu a fost nimeni învinuit pentru diverse fapte penale.”

– a afirmat șeful DNA, la TVR 1.

http://stareanatiunii.com

http://stareanatiunii.com/document-incendiar-nota-procurorului-din-dosarul-rosia-montana.html

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment