ROMÂNIA BREAKING NEWS

Directorul Liceului „Lucian Blaga“ din Tiraspol: „Nu poți omorî sufletele cu «Kalașnikov»“

Directorul Liceului „Lucian Blaga“ din Tiraspol: „Nu poți omorî sufletele cu «Kalașnikov»“
Directorul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol - Ion Iovcev

Directorul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol – Ion Iovcev

Ion Iovcev, directorul Liceului românesc „Lucian Blaga“ de la Tiraspol, a postat un mesaj emoționat pe Facebook în care vorbește despre întâlnirea cu absolvenții instituției, care a avut loc sămbătă, la câteva zile după ce a fost reținut de securiștii transnistreni, care i-au confiscat banii pentru salariile profesorilor, acuzându-l de „contrabandă cu valută“

„Am avut o săptămână extem de dificilă. Lupta pentu limba română, pentru indentitatea noastră, pentu existența Liceului «Lucian Blaga» din Tiraspol continuă. Nu știu ce mai pune la cale «adminisrația rmn». Risc amendă numai pentu că profesorii trebuiau să-și ridice salariile. Amendă foarte mare pentru mine. Ceva ieșit din comun, …strigător la cer! Cu toate acestea, sâmbătă am avut întâlnire cu absolvenții liceului. Foarte frumos și din suflet. Liceul nu este ștampila, confiscată de păgâni, liceul sunt acești minunați copii, acești minunați tineri. Sufletele nu le poti omora cu «Kalașnikov», sufletul este nemuritor“, scrie pe pagina sa de Facebook Ion Iovcev.  Directorul povestește că elevii au prezentat un concert, au recitat poezii de Lucian Blaga, profesorii și absolvenții au depănat amintiri, bucurându-se împreună de ocazia de a se reîntâlni în școala pe care au absolvit peste o mie de tineri pe parcursul celor 22 de ani de existență.  Ion Iovcev, împreună cu contabila și șoferul liceului au fost reținuți miercuri de separatiștii transnistreni timp de mai multe ore, pe motiv că n-au declarat la „vama“ de la Nistru banii pentru salariile profesorilor instituției, pe care îi aduceau cu mașina de la Căușeni. Banii au fost confiscați de către separatiști, iar Ion Iovcev s-a ales cu dosar și riscă o amendă de circa 100.000 de lei moldovenești (peste 5.500 de euro).

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.