ROMÂNIA BREAKING NEWS

Diaspora românească! Adevărul din spatele agențiilor de recrutare

Diaspora românească! Adevărul din spatele agențiilor de recrutare

teapa agentie de recrutare

Presa din țară este plină de anunțurile agențiilor de recrutare a forței de muncă, agenții care promit salarii năucitoare în străinătate. Mulți români cad în capcana acestor agenții și se trezesc într-o țară străină, fără bani, fără niciun sprijin, la discreția unor angajatori fără scrupule.

E bine de știut că atunci când o agenție îți promite marea cu sarea în România nu trebuie să crezi tot ceea ce ți se spune. Sunt și agenții serioase și pentru a face diferența, pentru a ști ce te așteaptă, e bine să cauți pe site-urile din țara unde activează agențiile pentru a vedea părerile bune sau rele ale celor care lucrează sau au lucrat pentru acea agenție!

Exemplu clasic de anunț minunat postat de o agenție în România. De fapt, anunțul este mascat sub forma unei știri de presă cu un titlu care nu are cum să nu-ți atragă atenția dacă ești în căutarea unui loc de muncă: „Un șofer român poate câștiga aproape 5.000 euro pe lună pe TIR în Anglia!” Din start trebuie să fii atent la formulare. Atunci când cineva îți promite că poți câștiga aproape… o sumă oarecare, să fii sigur că niciodată nu vei câștiga acea sumă și nici măcar nu te vei apropia de ea.

Trecând peste excesul de entuziasm, să vedem ce condiții minunate și ce salariu atractiv oferă agenția în cauză.

Locurile de muncă sunt disponibile pe tot teritoriul Angliei, iar detaliile cu privire la locația curentă vi se vor transmite în timpul procesului de recrutare, care, pentru comoditatea dumneavoastră, se poate face si la distanță (on-line).

Ne asigurăm tot timpul ca șoferii noștri:

  • să lucreze pentru companii cu branduri de renume;
  • să primească asistență în completarea formalităților necesare pentru a lucra în Anglia;
  • formare profesională pentru muncă și cazare gratuită pe durata executării acestuia;
  • salariu atractiv, în intervalul £9 – £16 pe oră, în funcție de forma de angajare, precum și schimburile plătite la timp.

Beneficii oferite pentru angajați: întoarcerea zilnică la reședință după finalizarea programului de muncă.

Ce trebuie să înțelegi

Vă mai amintiți de promisiunea cu 5.000 de euro pe lună? Ei bine, e imposibil. Presupunând că ești angajat cu un maximum oferit de agenție, ceea ce nu se va întâmpla niciodată, asta înseamnă că, la 50 de ore lucrate pe săptămână ca șofer de tir, vei câștiga teoretic 800 de lire, din care se scad  taxele (20-30%) și comisionul săptămânal al agenției. E posibil să ajungi la 500 pe săptămână, adică 2.000 de lire pe lună. Dacă iei în calcul limita de jos a salariului, 9 lire pe oră, ceea ce e mult mai probabil, ajungi să realizezi că poți câștiga mai bine ca șofer de tir în România decât în Anglia! Celelalte beneficii, precum „întoarcerea zilnică la reședință după finalizarea programului de muncă”, le oferă orice angajator de pe planetă, inclusiv cei care contractează forță de muncă din penitenciare!

Citeste integral Adevărul din spatele agențiilor de recrutare

The post Adevărul din spatele agențiilor de recrutare appeared first on Diaspora Romaneasca.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Adevărul din spatele agențiilor de recrutare

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: