ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dezvăluire șoc! Principele Radu, în fața pro rușilor de la Comrat: „SUNT GĂGĂUZ”

Dezvăluire șoc! Principele Radu, în fața pro rușilor de la Comrat: „SUNT GĂGĂUZ”

Principele Radu, soțul Principesei Margareta, aflat într-o vizită la Comrat, capitala republicii autonome Găgăuzia, controlată de pro ruși, a dezvăluit în fața liderilor republicii că este găgăuz.

De altfel, într-o întâlnire mai apoi la Universitatea din Comrat, Principele a vorbit în găgăuză.

Vizita e considerată controversată, în special datorită orientării pro ruse a republicii autonome.

Radu nu a menționat NICIODATĂ această parte a biografiei sale.

Principele a fost însoțit în Găgăuzia de ministrul învățământului, Sorin Cîmpeanu, și de ambasadorul României la Chișinău.

Conform paginii Familiei Regale a României: Pentru autor, vizita de astăzi este un moment simbolic, având în vedere rădăcinile găgăuze pe linie maternă, rădăcini care nu au putut fi cercetate și aprofundate prin experiențe proprii în trecut, din motive politice și logistice. Iată că, după aproape 30 de ani de viață, calc pragul poporului bunicilor mei și al locurilor de unde aceștia s-au refugiat în România din calea armatelor roșii.

Radu a fost primit la Comrat de Irina Feodorovna Vlah, Guvernatorul pro rus (Bașcanul) Găgăuziei.

Alături de ea s-au aflat Președintele Adunării Populare a Găgăuziei (Halk Toplușu), primarul orașului Comrat, precum și membri ai Comitetului Executiv.

Principele Radu s-a adresat audienței, formate din cadre universitare, oficiali, studenți și părinți, în limba găgăuză, mulțumind pentru ospitalitate și arătând legătura istorică dintre Coroana Română, găgăuzi, ca minoritate națională, și admirația sa față de patriotismul și păstrarea tradițiilor acestei etnii, se mai spune pe pagina de internet a Familiei Regale.

Principele Radu a făcut propunerea de a acționa ca o punte de contact cu Facultatea de Drept a Universității din București, pentru începerea unei cooperări Erasmus+ în folosul studenților găgăuzi.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: flux24.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: