ROMÂNIA BREAKING NEWS

DEZBATERE LA CRAIOVA DESPRE ROMÂNII DIN SERBIA -"ÎNVAȚĂ DESPRE ROMÂNII DIN SERBIA"

treaprezentareAzi, 26 aprilie, ora 12.00, la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, a avut loc cea de-a treia dezbatere din cadrul campaniei de cunoaștere a românilor de peste Dunăre, intitulată „Învață despre românii din Serbia”. Proiectul se derulează pe parcursul unui an de zile și prevede o serie de cursuri, dezbateri, mese rotunde și seminarii despre istoria, geografia, cultura, tradiția, spiritualitatea și obiceiurile românilor din Valea Timocului.
Sunt antrenați oficialități din România și Serbia, reprezentanți ai ministerelor de resort, europarlamentari români, profesori universitari, studenți, istorici și, nu în ultimul rând, jurnaliști, organizatorii fiind Asociația Studenților Timoceni în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, Consiliul Județean Dolj și cotidianul regional “Cuvântul Libertății”.
Tema dezbătută a fost moderată de– Cristian Ruțanu Wagner-MISTERIA CARPATICA, după ce lunile trecute s-a discutat despre istoria și localizarea românilor în Serbia. La primele două dezbateri au fost prezenți ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni – Cristian David; directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi din București, Horațiu Buzatu, consilier la ministerul Culturii, precum și importanți istorici, cadre universitare și reprezentanți ai administrației publice locale. Invitații speciali au fost europarlamentarii români, Elena Băsescu și Marian Jean Marinescu. De asemeni, a fost prezent la dezbatere și cel mai activ deputat din Diaspora, Eugen Tomac, Președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni,din cadrul Camerei Deputaților, fost ministru secretar de stat al Departamentului Românilor de Pretutindeni.

Parintele Bojan Aleksandrovic la Proiectul „Invata despre Romanii din Serbia” la Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman”
Parintele Bojan este Stâlpul Rezistenței Identității Românești în Serbia

SURSA: asociatiastudentilortimoceni.ro

SURSA FOTO : pagina grupului facebook „Limba Romana este Patria mea”

 

Rămâi în contact cu noutățile R.B.N.Press ! Apreciază pagina de facebook Romanian Breaking News Press cu un Like ! și selectează opțiunea PRIMEȘTE NOTIFICĂRI !

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: