ROMÂNIA BREAKING NEWS

Desprea Starea de Urgență din Franța! Precizări MAE

Desprea Starea de Urgență din Franța! Precizări MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, în urma atacurilor comise la Paris în seara zilei de 13 noiembrie, președintele Francois Hollande a decretat stare de urgență pe tot teritoriul Franței, lucru care „nu înseamnă închiderea efectivă a granițelor, ci introducerea de controale la frontiere pentru toate persoanele care doresc să intre sau să iasă de pe teritoriul francez”.

„În aceste condiții, MAE recomandă cetățenilor români ca, în măsura posibilităților, să utilizeze pașapoartele valabile alături de cărțile de identitate. Starea de urgență a intrat în vigoare pe teritoriul Franței în cursul nopții trecute. Acest nivel de alertă permite autorităților franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. MAE precizează că, tot în cursul nopții, autoritățile franceze au adoptat și un decret pentru punerea în aplicare a unor măsuri consolidate în toate orașele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, predarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative. De asemenea, școlile, liceele, unitățile de învățământ, universitățile vor fi închise sâmbătă în Ile-de-France, iar excursiile școlare au fost anulate”, precizează MAE într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

MAE recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare.

„Dacă se dețin informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență, generată de vreun astfel de eveniment, se recomandă să contactați Ambasada României la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro. Totodată, se recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și se reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale”, se mai arată în comunicat.

Publicat și editat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro / Sursa: MAE, Agrepres

Vezi și:

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: