ROMÂNIA BREAKING NEWS

Despre Unire cu Sveatoslav Mihalache, Doctor în economie, Preşedintele Institutului European de Dezvoltare Regională din Chişinău

Despre Unire cu Sveatoslav Mihalache, Doctor în economie, Preşedintele Institutului European de Dezvoltare Regională din Chişinău

Domnul Sveatoslav Mihalache, Doctor în economie, Preşedintele Institutului European de Dezvoltare Regională din Chişinău a avut amabilitatea să exprime pentru cititorii portalului de presă romaniabreakingnews.ro  câteva gânduri față de problematica UNIRII și Unității neamului românesc, cu prilejul sărbătoriiri Zilei Limbii Române în Republica Moldova.

Sveatoslav Mihalache:

În Întreaga sa istorie neamul nostru s-a grupat, în ceasurile tragice, în jurul unor talismane mântuitoare: Biserica, Şcoala, Armata şi Ţara.
Astăzi, la 30 de ani de la Marea Adunare Naţională a Românilor din Basarabia, Timpul Istoric solicită Generaţiei noastre, Generaţia lui 88-89, să creeze noi sinteze româneşti şi, după cum remarca unul din marii noştri înaintaşi, să nu uităm de datoria slujirii acestui pământ sfânt şi de luptă pe care trebuie s-o ducem pentru revenirea lui Ia patria-mamă.

Pentru că este imposibil să ne slujim Neamul, fără să-L slujim pe Dumnezeu, deoarece „manifestările creatoare în sânul popoarelor sunt o dovadă care ne spune că Dumnezeu păstrează perpetuu în lume mila faţă de popoare, că darul său nu e retras niciodată popoarelor care au darul acesta activ sau virtualizat, ca latenţă sufletească, deci ca sumă de proto virtuţi, de pre înclinaţii spre bine, spre fapta cea bună, spre dreptate, ca tânjire după adevăr”!

În numele acestei slujiri Neamului, care a fost şi va rămâne crezul Generaţiei noastre, am decis să mă implic şi să candidez pentru Parlamentul de la Chişinău. Cred cu fermitate, că în Basarabia trebuie să se refacă unitatea românilor prin reapariţia unei Mişcări de Rezistenţă Naţională, deoarece avem nevoie de un efort concertat de iertare şi de alungarea discordiei ce a pus stăpânire, pe noi, pe toţi. Acest efort poate şi trebuie făcut, adunându-ne şi făcând zis comun în jurul Academiei, care Academie de Ştiinţe trebuie să-şi asume rolul de generator de proiecte şi modele de dezvoltare societala şi în jurul Mitropoliei Basarabiei, în sânul Bisericii noastre strămoşeşti în rugăciune şi post spre Luminarea noastră şi Învierea Neamului Românesc!

A consemnat pentru dumneavoastră, Vlad CEREMUȘ

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: