ROMÂNIA BREAKING NEWS

Despre tehnicile de modificare a mediului, suspectate a fi parte din războiul neconvențional desfășurat și în România

…în continuarea „Război climatic pe teritoriul României! Cutremure, inundații, ceață… Rușii ar fi responsabili de cele 30 de zilele fără soare (11 noiembrie – 10 decembrie) din România

Tehnicile de modificare a mediului (ENMOD) pentru utilizare militară constituie în contextul prezent arma supremă de distrugere în masă.

Ironic, Pentagonul, în timp ce recunoaște oficial capacitatea sa de a modifica vremea Pământului pentru scopuri militare, spune că se alătură eforturilor de a studia impactul încălzirii globale.

În studiul pe care l-a efectuat, niciun cuvânt nu este menționat cu privire la programul său principal de război meteorologic: HAARP, ce are baza în Gokona, Alska, administrat în comun de Forța Aeriană Americană și Marina Americană.

Un fapt despre care nu se vorbește în dezbaterile privind schimbările climei la nivel global este cel al modificării condițiilor meteorologice, prin apelul la o nouă generație de arme electromagnetice sofisticate. Atât Rusia, cât și SUA, au dezvoltat capacități de manipulare a climei în scopuri militare.

Modificarea intemperiilor, potrivit documentului AF 2025 a Forței Aeriene Americane “oferă luptătorului în război o gamă largă de posibile opțiuni de a învinge sau constrânge capacitățile unui adversar, acestea mergând până la declanșarea inundațiilor, a uraganelor, secetelor și cutremurelor.

Modificarea condițiilor meteorologice va deveni o parte din securitatea internaționalăși ar putea fi realizată în mod unilateral. Ar putea avea aplicații ofensive și defensive și ar putea fi folosită chiar și în scopuri de descurajare. Abilitatea de a genera precipitații, ceață și furtuni pe Pământ sau de a modifica vremea spațială și producția vremii artificiale sunt toate o parte dintr-un set integrat de tehnologii militare”.

Tehnicile de modificare a vremii au fost aplicate de către armata americană de peste jumătate de secol.

Matematicianul american John von Neumann, în colaborare cu Departamentul de Apărare American, și-a început cercetarea privind modificarea condițiilor meteorologice la sfârșitul anilor ’40, în punctul culminant al Războiului Rece și a prevăzut “forme de luptă de război care sunt de neimaginat”.

În timpul Războiului din Vietnam, tehnici de creare de nori au fost folosite, începând cu 1967 sub numele de Proiectul Popeye, al cărui obiectiv era să prelungească sezonul musonului și să blocheze rutele de aprovizionare ale inamicului de-a lungul drumului Ho Chi Minh.

Armata SUA a dezvoltat capacități avansate care atunci când sunt activate modifică selectiv tipare de condiții meteorologice. Tehnologia, care este perfectată în cadrul Programului de Cercetare Aurorală Activă de Înaltă Frecvență (HAARP), și care este o anexă a Inițiativei de Apărare Strategică, “Star Wars”. Dintr-un punct de vedere militar, HAARP este o armă de distrugere în masă, acționând din afara atmosferei și fiind capabilă să destabilizeze sistemele agricole și ecologice din jurul lumii.

Există și o Convenție în ceea ce privește Interzicerea Utilizării Militare sau în Orice Alt Mod Ostil a Tehnicilor de Modificare a Mediului care spune că: “Termenul «tehnici de de modificare a mediului» se referă la orice altă tehnică pentru schimbarea, prin manipularea deliberată a proceselor naturale, a dinamicii, compoziției sau structurii Pământului, inclusiv a biotei sale, a litosferei, hidrosferei și atmosferei, sau a spațiului cosmic”.

Tehnicile ENMOD

Armamentul meteorologic” este arma supremă de distrugere în masă, cu potențialul de a destabiliza ecosistemul inamicului, distrugerea agriculturii sale, dezactivarea rețelelor de comunicare. Cu alte cuvinte, tehnicile ENMOD pot afecta o întreagă economie națională, pot sărăci milioane de oameni și pot “ucide o națiune” fără ajutorul trupelor și armamentului militar.

Prin acest articol, profesorul Michel Chossudovsky dorește reluarea dezbaterii privind pericolele armamentului de război meteorologic și speră că va contribui la lărgirea obiectivului pacei mondiale care necesită “dezarmarea” neobosită a aparatului militar SUA-NATO.

Războiul meteorologic

Expansiunea semnificativă în ceea ce privește arsenalul de război meteorologic al Americii, care reprezintă o prioritate pentru Departamentul de Apărare, nu este un subiect nici de dezbătut și nici de discutat. În timp ce ecologiștii dau vina pe administrația Bush pentru că nu a semnat protocolul Kyoto, problema “războiului meteorologic”, în special manipularea tiparelor vremii pentru uz militar, nu este niciodată menționată.

Forța Aeriană Americană are capacitatea de a manipula clima fie în scopuri de testare, fie pentru simpla utilizare a informațiilor militare. Aceste capacități se extind până la declanșarea inundațiilor, uraganelor, secetelor și cutremurelor. În ultimii ani, cantități masive de bani au fost alocate de către Departamentul de Apărare American pentru o dezvoltare și o perfecționare în continuare a acestor abilități.

Nu trebuie să mai spunem faptul că acest subiect este un tabu științific. Posibilitatea manipulării mediului sau a condițiilor meteorologice, ca parte dintr-o agendă militară,nu este considerată niciodată relevantă. Analiștii militari sunt muți în ceea ce privește acest subiect. Meteorologii nu investighează problema, iar ecologiștii sunt prea captivați de problema încălzirii globale și a protocolului Kyoto.

Ironic, Pentagonul, în timp ce recunoaște capacitatea sa de a modifica vremea Pământului pentru utilizare militară, s-a alăturat consensului încălzirii globale. Într-un studiu major, Pentagonul a analizat în detaliu implicațiile diferitelor scenarii de încălzire globală.

Documentul Pentagonului constituie o mușamalizare convenabilă. Niciun cuvânt nu este menționat în ceea ce privește programul său principal de război meteorologic: HAARP, ce are baza în Gokona, Alska, administrat în comun de Forța Aeriană Americană și Marina Americană.

Există mai multe explicații principale privind vremea și schimbările climatice, însă niciuna dintre acestea nu explică complet evenimentele foarte neobișnuite și complet haotice ale vremii, fără să mai menționăm de “costurile umane” și devastările produse, care au dus la destabilizarea unui sistem ecologic și agricol. Aceste explicații nu s-au referit niciodată la problema manipulării climei pentru uz militar.

Manipulare meteorologică realizată de Armata SUA: Programul HAARP

Programul HAARP a fost înființat în 1992. Acesta este o parte dintr-o nouă generație de armament sofisticat. HAARP constituie un sistem de antene puternice capabile să creeze “modificări controlate locale ale ionosferei” (stratul superior al atmosferei).

Nicholas Begich, implicat activ în campania publică împotriva HAARP, descrie programul ca fiind: “O tehnologie super-puternică cu unde radio care influențează zone ale ionosferei prin concentrarea unui fascicul și prin încălzirea acelelor zone.Undele electromagnetice ajung din nou pe Pământ și afectând absolut orice formă de viață”.

Un cercetător renumit, doctorul Rosalie Bertell, descrie HAARP ca pe “un încălzitor gigantic care poate cauza perturbări majore în ionosferă, creând nu doar găuri, ci incizii lungi în stratul protector care ajută planeta să nu fie bombardată de radiații”.

Potrivit lui Richard Williams, un fizician și consultant al laboratorului David Sarnoff din Princeton, HAARP constituie “un act iresponsabil de vandalism global”.

Atât el, cât și ceilalți oameni de știință, se tem de o a doua etapă secretă în care HAARP ar “lansa mult mai multă energie în ionosferă. Acest lucru ar putea produce o perturbare severă a atmosferei superioare ce poate produce efecte care să se răspândească rapid în jurul globului, pe o perioadă de mai mulți ani”.

HAARP a fost prezentată opiniei publice ca un program de cercetare științifică și academică. Totuși, documentele militare americane par să sugereze faptul că principalul obiectiv este acela de “a exploata ionosfera pentru scopuri ale Departamentului de Apărare”.

HAARP are abilitatea de a declanșa întreruperi de curent și de a perturba sistemul de energie electrică a unor regiuni întregi.

O analiză a declarațiilor emise de Forța Aeriană Americană indică ceva de neconceput: manipularea mușamalizată a tiparelor meteorologice, sistemelor de comunicare și a energiei electrice ca o armă de război global, pusă în slujba ideii de dominație a unor regiuni ale lumi.

Războiul meteorologic și prosperitatea corporativă

HAARP a început să fie operațional încă de la începutul anilor ’90. Sistemele sale de antene de la Gakona, Alska, s-au bazat inițial pe o tehnologie brevetată de compania Advanced Power Technologies (APTI), o filială a Corporației Atlantice Richfield (ARCO).

Prima fază a Instrumentului de Cercetare Ionosferic (IRI) HAARP a fost încheiată de către APTI. Sistemul IRI al antenelor a fost prima dată instalat în 1992 de către o filială a Sistemelor Aerospațiale Britanice (BAES) folosind brevetul APTI. Antenele radiază în atmosfera spațială folosind un set de transmițătoare wireless de înaltă frecvență.

În 1994, ARCO a vândut filiala APTI, inclusiv brevetele și contractul de construie a celei de-a doua etape către E-Systems, o companie militară secretă de înaltă tehnologie cu legături în CIA.

E-Systems este specializată în producția de echipament electronic de război, navigație și mașini de recunoaștere, inclusiv “dispozitive de spionaj extrem de sofisticate”.

Compania a realizat proiecte militare precum Planul Apocalipsei (sistemul care permite Președintelui Americii să gestioneze un război nuclear) și Operațiunea Desert Storm”.

Prin achiziționarea filialei APTI, E-Systems a obținut tehnologia strategică de război meteorologic și drepturile de brevet.

Nu e surprinzător faptul că brevetul a fost obținut în urma unui ordin guvernamental secret. În mai puțin de un an de zile după ce E-Systems a intrat în posesia tehnologiei, compania a fost cumpărată de către Raytheon, cel de-al patrulea cel mai mare contractant militar american.

Prin această achiziție de învârtire a banilor, Raytheon a devenit cea mai mare firmă de “apărare electronică” din lume. Între timp, ARCO care a vândut APTI către E-Systems, a fost la rândul ei cumpărată de către consorțiul petrolier BP-AMOCO, devenind astfel cea mai mare companie petrolieră din lume.

“Fiind proprietarul vremii”

Bernard Eastlund a descris într-un interviu din 1997 această zonă de antene ca fiind“cel mai mare încălzitor ionosferic construit vreodată”.Totuși, sistemul de 48 de antene, deși operaționale, nu era suficient de puternic “de a fructifica ideile din brevetele sale”. “Acesta este un dispozitiv foarte puternic, mai ales dacă reușesc să îl aducă în etapa extinsă”.

Această “etapă finală extinsă” vizualizată de Eastlund în 1997, care ar furniza o capacitate maximă de a manipula vremea, a fost acum atinsă. În timpul administrației Bush, principalul partener al lui Raytheon a fost BAES, care a fost implicat în instalarea inițială a antenelor în acea zonă, la începutul anilor ’90. Contractul de milioane de dolari a fost semnat cu aproximativ două luni înainte de invazia anglo-americană a Irakului.

Folosind tehnologia Raytheon, BAES a reușit să dezvolte IRI la capacitățile sale maxime.

Războiul meterologic împotriva “Statelor Dictatoriale”

Întâmplările meteorologice neobișnuite din SUA și din Europa Occidentală au fost intens documentate. Totuși, ceea ce mass-media nu a subliniat este acel număr deschimbări climatice dramatice și neobișnuite care s-au produs în ultimii ani în țări care sunt identificate ca posibile ținte ale puterilor occidentale.

De exemplu, tiparele meteorologice din Coreea de Nord, au fost marcate încă de la mijlocul anilor ’90 printr-o succesiune de secete, urmate de inundații. Rezultatul a fost distrugerea unui întreg sistem agricol. În Cuba, tiparul este similar cu cel observat în Coreea de Nord.

În Irak, Iran și Siria, o secetă devastatoare s-a produs în 1999. În Afganistan, o secetă de patru ani, din perioada precedentă invaziei americane din 2001, a generat distrugerea unei economii bazate pe producătorii agricoli, care a dus la o foamete larg răspândită.

Deși nu există nicio dovadă cum că aceste întâmplări meteorologice sunt rezultatul unui armament climatic, Laboratoarele Geofizice Phillips, care sunt partenere în proiectul HAARP, predau un curs pentru personalul militar de la Baza Aeriană Hanscom din Maryland numit “Tehnici de Modificare a Condițiilor Meteorologice”.Cursul subliniază declanșarea furtunilor, uraganelor etc pentru uz militar.

Manipularea vremii este prin excelență o armă preventivă. Aceasta poate fi direcționată împotriva țărilor inamice sau chiar a “națiunilor prietenoase”, fără ca acestea să își dea seama. Războiul meteorologic constituie o formă ascunsă a unui război preventiv.

Manipularea climei poate fi folosită pentru a destabiliza economia, agricultura și ecosistemul unui inamic (de exemplu Coreea de Nord sau Cuba).

Mai trebuie subliniat faptul că aceste tehnici pot provoca haos pe piețele financiare și de mărfuri și pot fi folosite ca un instrument “de comerț interior” în vederea unor câștiguri financiare. Manipularea meteorologică are abilitatea de a destabiliza instituțiile unei țări. În același timp, tulburările în agricultură crează o dependență mai mare față de ajutorul alimentar și de importurile de cereale din alte țări mai “norocoase”.

Washingtonul, ca parte a revizuirii poziției sale nucleare, a amenințat mai multe țări, inclusiv China și Rusia, cu lovituri nucleare preventive. Se poate presupune faptul că aceeași amenințare există și în cazul statelor dictatoriale în ceea ce privește folosirea tehnicilor de modificare meteorologică.

Deși nu există nicio dovadă a utilizării armamentului meteorologic împotriva statelor dictatoriale, liniile directoare ale politicii privind “tehnicile de manipulare a vremii” au fost deja stabilite și tehnologia este operațională la nivel înalt.

Sursa: financiarul.ro / preluat de pe  gandeste.org  prin R.B.N. Press

Citește și  „Război climatic pe teritoriul României! Cutremure, inundații, ceață… Rușii ar fi responsabili de cele 30 de zilele fără soare (11 noiembrie – 10 decembrie) din România

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: