ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ofensiva teribilă, a Rusiei în Republica Moldova prin politică și biserică, reacția unor patrioți printre polițiști obedienți, rusofoni și agenți ruși care acționează nestingheriți

Președintele României, Traian Băsescu, a comentat politica promovată de Federația Rusă prin intermediul Bisericii. Șeful satului vecin a menționat că Biserica Ortodoxă Rusă duce o ofensivă teribilă pentru nerecunoașterea Bisericii Ortodoxe Române din Moldova, transmite UNIMEDIA.

În cadrul unui interviu, jurnalista Valentina Basiul de la „Adevărul Moldova” l-a rugat pe președintele Traian Băsescu să comenteze vizita la Chișinău și Tiraspol a Înalt Preafericitului Patriarh Kirill, dar și conotația acestei vizite.

„Gândiți-vă la răspunsul anterior pe care vi le-am dat și veți înțelege că nu poți cere altora să facă ceea ce tu faci. Dar, asta nu înseamnă că depunem armele. Sunt convins că Mitropolitul de peste Prut Petru va avea capacitatea să organizare la rându-i evenimente dedicate bisericii ortodoxe dedicate creștinilor români. Faptul că Patriarhul României nu a trecut Prutul cred că nu are nimic legat de lipsa de voință – probabil este o chestiune de calendar. Patriarhul Daniel nu are nicio reținere să treacă Prutul, dacă timpul îi permite. Acum timpul e foarte concentrat cu Catedrala Mântuirii Neamului”, a menționat Băsescu.

Liderul de la București a căzut de acord cu formula că Rusia joacă tare și România nu prea. „Dar, vă asigur că noi nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în Republica Moldova. Nu aș vrea să desfășor mai mult subiectul. În orice caz, este clar că Patriarhul Kirill este un partener al Guvernului în ceea ce privește Republica Moldova. De aceea, și mitropolitul Petru ar trebui să fie un părinte mai activ în ceea ce privește ortodoxia românească”, a punctat Traian Băsescu.

Patriarhul Kiri a vizitat Republica Moldova în perioada 7-9 septembrie 2013, pentru a participa la festivitățile prilejuite de aniversarea a două sute de ani de la crearea Eparhiei de Chișinău. Patriarhul a vizitat Tiraspolul și s-a  întâlni cu liderul de acolo, Evgheni Șevciuk.

De cealaltă parte, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române nu a venit niciodată în Republica Moldova!

unimedia.info

Patriarhul Kirill a fost  ÎNTÂMPINAT cu proteste la Chișinău. Contestatarii l-au urmărit PAS CU PAS

Reprezentanții Consiliului Unirii  au protestat împotriva vizitei Patriarhului rus Kirill la toate vizitele și întrevederile care le-a avut acesta la Chișinău. Astfel manifestanții au protestat la aeroport, la Palatul Național, dar și la alte puncte din programul său.

„Consiliul Unirii a participat la programul de manifestări împotriva prezenței Patriarhului corupt, reprezentant al cercurilor expansioniste rusești, obiect de critică dură și pentru presa rusă, personaj care – aidoma Puterii de la Kremlin, al cărui instrument este – nu recunoaște suveranitatea, independența identitatea autentică a celui de-al doilea stat românesc, a cărui populație trebuie și VA FI NEAPĂRAT – în mod firesc și corect în plan canonic – sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe Române”, comunicat de presă al Consiliului Unirii.

Sursa – 24h.md

PROTESTE LA ADRESA LUI KIRILL – VIDEO

Proteste la aeroport…

…și alte proteste:

Incidente cu protestatari cărora li se interzice accesul… (printre protestatari și jurnalista Iulia Modiga – Infoprut)

Mesajul lui Anatol Mătăsaru pentru Kirill. Un polițist sistează protestul…

…se observă măsurile de securitate deosebite luate ca pentru un mare lider politic aflat în vizită, nicidecum ca al unui lider spiriual apropiat de enoriași:

Acelaș Mătăsaru, …atenție aici la personajul bine făcut cu pantaloni gri si bluză neagra cu emblema în partea dreaptă care îl filmeaza si pozeza de zor pe Mătăsaru. (De fapt un agent rus de securitate din suita lui Kirill ) Este cel care mai tărziu va acționa nestingherit sub nasul „BRAVEI POLIȚII MOLDOVENE” !

Protest față de Biserica Rusească de Ocupație


UN AGENT RUS PREZENT SI IN FILMARILE ANTERIOARE FURĂ ACTELE PROTESTATARULUI MĂTĂSARU ȘI ESTE FĂCUT SCĂPAT DE POLIȚIȘTI, ACESTA ÎȘI CONTINUĂ FUGA NESTINGHERIT SPRE CLĂDIREA GUVERNULUI MOLDOVEI…

Surse video curaj.tv

Deputați din Parlamentul R.Moldova –  SE PLÂNG, în afara țării, de PRESIUNILE MOSCOVEI  Liberalii se arată convinși că Moldova va parafa acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană în această toamnă, în pofida presiunilor efectuate de către administrația de la Moscova. Un discurs în acest sens a fost susținut de către deputatul PL Corina Fusu la Forumul Economic de la Krynica, Republica Polonă asupra Republicii Moldova

Reuniunea s-a desfășurat în perioada 3-5 septembrie 2013, fiind la a 23-a ediție. În cadrul Forumului deputata Corina Fusu a susținut un discurs cu genericul ”Rusia secolului XXI. Societatea: democrație sau stabilitate?”

„Embargoul economic aplicat Ucrainei, menținerea conflictului din Transnistria, recunoașterea Osetiei de Sud și a Abhaziei, reacția de nemulțumire a Rusiei pentru conectarea Republicii Moldova la gazoductul european prin România sunt semne clare că Federația Rusă este mai hotărâtă ca altădată să ne țină în zona sa de influență. Noiembrie 2013 va fi hotărâtor pentru Ucraina, care urmează să semneze Acordul de Asociere cu UE, pentru Republica Moldova, Georgia și Armenia, care trebuie să parafeze textul Acordului. Calea noastră pentru un viitor mai bun este integrarea în UE. O Rusie democratică, cu cetățeni prosperi ar fi un câștig pentru toată Europa, pentru lumea întreagă”, spune deputatul liberal în discursul său.

24h.md

 

 

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.