ROMÂNIA BREAKING NEWS

Deschiderea Sesiunii științifice „Românii din sudul Dunării – Istorie și actualitate”

Deschiderea Sesiunii științifice „Românii din sudul Dunării – Istorie și actualitate”

Astăzi, 7 mai a.c., s-a deschis Sesiuniea științifică „Românii din sudul Dunării – Istorie și actualitate”, organizată de Academia Română și Societatea de Cultură Macedo-Română, la Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu”.

În contextul în care anul acesta se împlinesc 140 de ani de la înființarea Societății de Cultură Macedo-Române, MRP reiterează sprijinul și aprecierea față de comunitatea aromână și meglenoromână de la sud de Dunăre, punctând contribuția acesteia în istoria națională, precum și frumusețea și unicitatea dialectelor.

La eveniment au participat academiciani, cercetători științifici, precum și  personalități marcante ale culturii românești, printre care menționăm: Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, Ion Caramitru, Președintele Societății de Cultură Macedo-Române, Acad. Eugen Simion, Președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române, Acad. Grigore Brâncuș, membru titular al Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române, prof.univ.dr. Nicolae Saramandu, membru corespondent al Academiei Române, cercetător științific III, dr. Viorel Stănilă, Institutul de studii Sud-Est Europene al Academiei Române, cercetător științific I, dr. hab. Manuela Nevaci, Institutul de Lingvistică ”Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române și cercetător științific I, dr. Emil Țîrcomnicu, Institutul de Etnografie și folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române.

 

Elemente suplimentare:

 

Societatea de Cultură Macedo-Română organizează în perioada 7-10 mai 2019 Săptămâna Culturii Macedo-Române.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.