ROMÂNIA BREAKING NEWS

Declarație tranșantă! NATO este pregătit de un eventual război cu Rusia

Declarație tranșantă! NATO este pregătit de un eventual război cu Rusia

NatoMinistrul britanic al Apărării, Michael Fallon, dă asigurări că NATO este pregătit de un eventual război cu Rusia și a insistat asupra faptului că Alianța Nord-Atlantică este una defensivă, dar asta nu însemană că nu este pregătită să facă față unor provocări ofensive. Oficialul britanic este convins și că la acest front comun împotriva Rusiei vor participa și Statele Unite – chiar și cu Donald Trump la Casa Albă – pentru că Washingtonul întotdeauna a ținut piept Moscovei.

Am văzut aviație cu rază largă de acțiune, bombardierele ruse zburând în apropiere de granița noastră aeriană. Am văzut mai multă activitate a submarinelor, am văzut manevre la frontiera statelor baltice și de-a lungul graniței cu Polonia, am văzut o intensificare a activității maritime în Marea Baltică. Am avut acestă flotilă navigând prin Canalul Mânecii.Eu cred că Putin pune la încercare Alianța și noi trebuie să răspundem. Trebuie să fim foarte clari: NATO este o alianță defensivă, dar în egală măsură este pregătită să vină în apărarea membrilor care se simt vulnerabili, mai ales pe flancul estic”, a declarat Michael Fallon.

„Vom desfășura trupe în Estonia, suplimentăm numărul trupelor din Polonia, iar anul viitor vom trimite avioane de vânătoare Typhoon în România pentru a ajuta la asigurarea securității la Marea Neagră”, a adăugat ministrul britanic.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: