ROMÂNIA BREAKING NEWS

Declarație tranșantă! NATO este pregătit de un eventual război cu Rusia

Declarație tranșantă! NATO este pregătit de un eventual război cu Rusia

NatoMinistrul britanic al Apărării, Michael Fallon, dă asigurări că NATO este pregătit de un eventual război cu Rusia și a insistat asupra faptului că Alianța Nord-Atlantică este una defensivă, dar asta nu însemană că nu este pregătită să facă față unor provocări ofensive. Oficialul britanic este convins și că la acest front comun împotriva Rusiei vor participa și Statele Unite – chiar și cu Donald Trump la Casa Albă – pentru că Washingtonul întotdeauna a ținut piept Moscovei.

Am văzut aviație cu rază largă de acțiune, bombardierele ruse zburând în apropiere de granița noastră aeriană. Am văzut mai multă activitate a submarinelor, am văzut manevre la frontiera statelor baltice și de-a lungul graniței cu Polonia, am văzut o intensificare a activității maritime în Marea Baltică. Am avut acestă flotilă navigând prin Canalul Mânecii.Eu cred că Putin pune la încercare Alianța și noi trebuie să răspundem. Trebuie să fim foarte clari: NATO este o alianță defensivă, dar în egală măsură este pregătită să vină în apărarea membrilor care se simt vulnerabili, mai ales pe flancul estic”, a declarat Michael Fallon.

„Vom desfășura trupe în Estonia, suplimentăm numărul trupelor din Polonia, iar anul viitor vom trimite avioane de vânătoare Typhoon în România pentru a ajuta la asigurarea securității la Marea Neagră”, a adăugat ministrul britanic.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: