ROMÂNIA BREAKING NEWS

Declarație politică privin construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia și reeditarea actului istoric de la 1918. Basarabia prioritate Națională

Constantin Codreanu: „Să reedităm actul istoric de la 1918! Basarabia rămâne prioritatea noastră naţională şi elementul de consens politic la Bucureşti”
Declarație politică privin construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia și reeditarea actului istoric de la 1918. Basarabia prioritate Națională

Deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, a intervenit marţi, 21 noiembrie, în şedinţa din plenul Parlamentului la dezbaterile ce au succedat votul dat proiectului de Lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 – Alba Iulia.

„Distinși colegi, vă felicit şi vă mulţumesc pentru votul pe care l-am dat astăzi. Mi-aş fi dorit să fie un vot dat în unanimitate, deoarece sunt convins că orice gest simbolic şi orice fapt asociat Centenarului Marii Uniri aduce unitate. Trebuie să înţelegem că atunci când vorbim despre proiectele legate de Republica Moldova, nu trebuie să existe carnete de partid şi că doar împreună suntem mai puternici. Basarabia trebuie să fie o prioritate naţională, un element de consens politic la Bucureşti.

Mi-aş dori ca un vot similar să fie dat şi atunci când vom vorbi despre aspecte mult mai pragmatice legate de Centenarul Marii Uniri. Nu trebuie să uităm că în anul 2018, când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, singurul mod prin care îi putem marca cu adevărat este prin pregătirea ReUnirii celor două state româneşti, prin reeditarea actului istoric de la 1918.”

În încheierea intervenţiei, deputatul Constantin Codreanu a salutat şi le-a urat bun venit parlamentarilor din Republica Moldova prezenţi la Bucureşti cu ocazia reuniunii Comisiei comune pentru integrare europeană: „Bine aţi venit acasă, dragi concetăţeni! Acesta este şi Parlamentul dumneavoastră, cu atât mai mult cu cât avem speranţa că, în 2018 vom reuşi să transpunem în faptă doleanţele românilor de pe cele două maluri ale Prutului şi iniţiativele practice precum proiectul colegilor mei, domnii deputaţi Petru Movilă şi Marius Paşcan, respectiv autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni”.

Deputat Constantin Codreanu

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: