ROMÂNIA BREAKING NEWS

Declarație extremistă a unui deputat britanic la adresa românilor! …prezent și premierul UK -Theresa May

Declaraţie extremistă a unui deputat britanic la adresa românilor: „Nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpşunilor”
Declarație extremistă a unui deputat britanic la adresa românilor! …prezent și premierul UK -Theresa May

Imigranții români și bulgari „poate nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpșunilor”, a afirmat un deputat conservator eurosceptic britanic, Owen Paterson, la o conferință pe tema efectelor ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

Deputatul conservator Owen Paterson, fost secretar de stat în Ministerul britanic al Agriculturii în Guvernul David Cameron, a fost prezent la o conferință pe tema Brexit organizată de grupul eurosceptic Leave Means Leave la sediul Partidului Conservator din Birmingham. La eveniment a fost prezent și premierul Theresa May.

Referindu-se la efectele Brexit, Owen Paterson a evocat situații din perioada în care a fost secretar de stat pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale, din 2012 până în 2014.
„Cei mai supărați oameni pe care i-am întâlnit la Defra (n. red. – Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale) erau cultivatori de fructe și legume afectați de ne aplicarea Sistemului pentru sezonieri în agricultură care le permitea bulgarilor și românilor să beneficieze de cazare și mâncare pentru o perioadă limitată, în timpul sezonului, după care să revină în țările lor. Este vorba de o activitate lucrativă calificată: te trezești, culegi căpșuni, nu ai voie să le strivești. Poate că (românii și bulgarii – n. red.) nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpșunilor; britanicii noștri nu ar face-o”, a declarat deputatul Owen Paterson, citat de site-ul BuzzFeed.com.

Sistemul britanic pentru sezonieri în agricultură a fost suspendat în ianuarie 2014. Până atunci, circa 22.000 de est-europeni fuseseră angajați anual în acest cadru. Pe fondul criticilor generate de suspendarea sistemului sezonierilor, Paterson sugerase să fie angajați pensionari britanici în locul est-europenilor. „Vom încerca să aducem mai mulți pensionari britanici pentru culesul de fructe și legume”, afirmase Paterson la o întrunire a coaliției guvernamentale britanice, potrivit unei cărți scrise de David Laws, un politician liberal-democrat.

Deputatul conservator Owen Paterson este unul dintre politicienii care susțin un „Brexit dur”, o separare cât mai mare a Marii Britanii de Uniunea Europeană după ieșirea țării din Blocul comunitar.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: