ROMÂNIA BREAKING NEWS

Declarația privind stabilitatea și modernizarea RM, adoptată de Parlament

Declarația privind stabilitatea și modernizarea RM, adoptată de Parlament

Deputații au votat astăzi, 25 februarie în cadrul Ședinței Parlamentului, o declarație politică cu privire la stabilitatea și modernizarea Republicii Moldova.

551-parlament-840x420Potrivit documentului, majoritatea parlamentară se angajează să asigure stabilitatea politică și modernizarea Republicii Moldova. Aceasta va adopta proiectele de legi necesare pentru implementarea reformelor convenite cu partenerii externi de dezvoltare.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, dând citire declarației a spus că stabilitatea politică este o condiție esențială, iar deputații din majoritatea parlamentară au acceptat că interesul comun al Republicii Moldova este mai important decât interesele de grup. „Vom promova stabilitatea politică, iar agenda reformelor va fi promovată ireversibil”, a spus oficialul, citat de IPN.

Majoritatea parlamentară declară că înțelege că seriozitatea opțiunii de integrare europeană depinde de adoptarea reformelor și proiectelor de legi convenite cu partenerii europeni. „Vom recupera restanțele, susținem implementarea foii de parcurs convenită cu FMI. Suntem convinși că credibilitatea țării depinde de relațiile cu partenerii externi”, a specificat Andrian Candu.

Deputații din majoritatea parlamentară sunt conștienți că prin reformele implementate va putea fi recâștigată încrederea poporului. Centrul Național Anticorupție, Comisia Națională de Integritate și Procuratura Generală vor fi reformate ca să poată combate efectiv corupția și să aibă independență de politic. „Nimeni nu va fi mai presus de legea. Ne angajăm să adoptăm un pachet legislativ complet care să asigure siguranța sectorului financiar-bancar, iar banii oamenilor să nu mai fie furați niciodată”, a spus oficialul.

Majoritatea parlamentară se angajează să sprijine mediul de afaceri, căci așa se va asigura creșterea economică și dezvoltarea țării. Deputații mai pledează pentru reintegrarea țării și afirmă că toți cetățenii țării vor fi tratați în mod egal.

Totodată, Valentina Buliga, parlamentară în fracțiunea Partidului Democrat, a spus că declarația dată este documentul care poate să unească într-un fel reprezentanții guvernării ca să-și consolideze eforturile întru binele poporului, sătul deja de declarații și de lupte politice.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/Sursa: Declarația privind stabilitatea și modernizarea RM, adoptată de Parlament

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: