ROMÂNIA BREAKING NEWS

Decizie importantă a Uniunii Europene! Dispare roamingul în interiorul UE!

Decizie importantă a Uniunii Europene! Dispare roamingul în interiorul UE!

UEDe la jumătatea anului viitor nu vom mai avea tarife de roaming în interiorul UE, această decizie fiind garantată de Comisia Europeană. Executivul european revine astfel asupra unei propuneri care viza limitarea perioadei fără roaming la 90 de zile.

Această variantă a fost criticată de europarlamentarii care au militat în mod constant pentru desființarea completă a tarifelor de roaming, potrivit TVR.

În altă variantă, cele 90 de zile dispar, însă oficialii Comisiei Europene anunță că operatorii de telefonie se vor putea proteja împotriva abuzurilor, în cazul celor care se abonează mai ieftin în unele țări, dar trăiesc de fapt în țări cu servicii mai scumpe. Pentru aceștia vor putea fi aplicate tarife suplimentare de 4 eurocenți pentru minutul de convorbire, 1 eurocent pentru un sms și 85 de eurocenți pentru un megabit de date.

Conform statisticilor, cei mai mulți dintre cetățenii UE nu călătoresc în interiorul UE decât câteva săptămâni pe an.

„Furnizorii de servicii vor supraviețui numai dacă obiceiurile de călătorie ale europenilor se păstrează că și până acum. Ideea de renunțare la taxele de roaming este atât de populară, încât toți operatorii sunt interesați să furnizeze astfel de pachete” a declarat Andrus Ansip, vicepresedintele Comisiei Europene pentru pentru Piața Digitală.

Comisia Europeană va înainta o propunere legislativă până în luna decembrie, care va fi aprobată în țările membre, astfel încât de la jumătatea lunii iunie 2017 tarifele de roaming să devină istorie.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: