ROMÂNIA BREAKING NEWS

Decizie importantă a Uniunii Europene! Dispare roamingul în interiorul UE!

Decizie importantă a Uniunii Europene! Dispare roamingul în interiorul UE!

UEDe la jumătatea anului viitor nu vom mai avea tarife de roaming în interiorul UE, această decizie fiind garantată de Comisia Europeană. Executivul european revine astfel asupra unei propuneri care viza limitarea perioadei fără roaming la 90 de zile.

Această variantă a fost criticată de europarlamentarii care au militat în mod constant pentru desființarea completă a tarifelor de roaming, potrivit TVR.

În altă variantă, cele 90 de zile dispar, însă oficialii Comisiei Europene anunță că operatorii de telefonie se vor putea proteja împotriva abuzurilor, în cazul celor care se abonează mai ieftin în unele țări, dar trăiesc de fapt în țări cu servicii mai scumpe. Pentru aceștia vor putea fi aplicate tarife suplimentare de 4 eurocenți pentru minutul de convorbire, 1 eurocent pentru un sms și 85 de eurocenți pentru un megabit de date.

Conform statisticilor, cei mai mulți dintre cetățenii UE nu călătoresc în interiorul UE decât câteva săptămâni pe an.

„Furnizorii de servicii vor supraviețui numai dacă obiceiurile de călătorie ale europenilor se păstrează că și până acum. Ideea de renunțare la taxele de roaming este atât de populară, încât toți operatorii sunt interesați să furnizeze astfel de pachete” a declarat Andrus Ansip, vicepresedintele Comisiei Europene pentru pentru Piața Digitală.

Comisia Europeană va înainta o propunere legislativă până în luna decembrie, care va fi aprobată în țările membre, astfel încât de la jumătatea lunii iunie 2017 tarifele de roaming să devină istorie.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: