ROMÂNIA BREAKING NEWS

Decizia Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova : PCRM nu va putea utiliza simbolurile comuniste la alegerile locale

Candidații comuniști la alegerile locale nu vor putea utiliza secera și ciocanul în cadrul campaniei electorale. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

În timp ce membrii CEC declară că decizia este una legală, membrii PCRM susțin că aceasta este una politică. Mai mult, aceștia au declarat că o vor contesta în instanțele de judecată.

Comunismul Sergiu Sîrbu a declarat pentru Publika Tv că dacă instanțele nu vor lua în considerație cererea depusă de PCRM, candidații vor participa la algeri fără simbol. “Noi vom contesta această decizie mai departe în instanțele de judecată. În cazul în care instanțele naționale nu vor admite cererea noastră, atunci candidații vor fi obligați și siliți să participe la alegeri fără simbol electoral”, a precizat acesta.

Menționăm că Legea care interzice utilizarea secerii și ciocanului a intrat în vigoare pe 1 octombrie.

 

SURSA:   Moldova.org

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: