ROMÂNIA BREAKING NEWS

De la scena de balet, la pictura …ca balet al formelor și culorilor – Ion Florin SCARLAT

De la scena de balet, la pictura …ca balet al formelor și culorilor – Ion Florin SCARLAT

Joi, 30 august 2018, a avut loc la Casa de Cultura „FRIEDRICH  SCHILLER”, din Bucureşti, EXPOZITIA DE ARTĂ  –  „PAȘI PRINTRE FLORI”, a artistului Ion Florin Scarlat. Expoziția are loc ca urmare a debutului artistului în cadrul Asociației Artiștilor Plastici din București (AAPB).

La vernisaj au participat membrii Asociației Artiștilor Plastici, invitați speciali, Dumitru Nicolae Chilia – presedinte AAPB, Cojocaru Vergil Cover – Pictor, Aristotel Bunescu – ziarist, Doina Ghitescu – actrita, precum și numeroși foști colegi de balet ai artistului, din perioada tinereții, de la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din București (foto).

Ion Florin Scarlat s-a născut la data de 27 mai 1946 în Bucuresti, a absolvit Liceul de Coregrafie din Bucuresti. Din anul 2018 devine membru al Asociatiei Artistilor Plastici Bucuresti, unde debutează cu expoziția „Pași Printre Flori”, în cadrul „Salonul de vara” – Casa de Cultura Friedrich Schiller.

În activitatea sa artistică, ca balerin si apoi solist balerin, a evoluat pe scena Teatrului de Operetă Ion Dacian. În anul 1974, emigrează în SUA și este cooptat în numeroase companii de balet. În paralel cu baletul a fost preocupat de ceea ce azi îl descrie ca pe un hoby – pictura, domeniu în care a fost initiat si îndrumat de profesor pictor VLAICU IONESCU, faimosul nostradamolog român, fostul socru. Baletul, arta care și-a pus amprenta asupra spiritului artistului Ion Florin Scarlat, este și tema principala a picturilor sale, care gravitează asupra formelor și mișcării din balet și nu numai.

A participat în SUA la numeroase expozitii, cum ar fi: PAP GALLERY, SOHO GALLERY, ART EXPO.JAVITZ CENTER NYC si altele. Artistul se mândrește și cu faptul ca una din lucrari a fost achizitionata de U. S. Library of Congress – WASHINGTON D. C. si alta de GUILIN ART MUSEUM din CHINA.”

Expoziția „Salonul de Vară”, unde pot fi admirate lucrările pictorului I.F. Scarlat, poate fi vizitată până în data de 11 septembrie a.c. (Casa de Cultura FRIEDRICH  SCHILLER, Str. Batiştei, Nr. 15, București, Sector 2 )

Video de la debutul artistului Ion Florin SCARLAT, în cadrul Asociației Artiștilor Plastici din București

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: