ROMÂNIA BREAKING NEWS

De la 1 ianuarie, R. Moldova va avea gaz mai ieftin din România

De la 1 ianuarie, R. Moldova va avea gaz mai ieftin din România

Contractul de livrare a gazului din România, prin gazoductul Iași-Ungheni, va fi semnat luni, 22 decembrie, a anunțat ministrul în exercițiu al Economiei, Andrian Candu, precizând că astăzi înțelegerea a fost parafată.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2015, Republica Moldova va cumpăra gaz din România, iar prețul acestuia va fi de 1010 lei românești, circa 277 de dolari, pentru mia de metri cubi.

Gazul românesc este cu peste 50 de dolari mai ieftin decât cel rusesc, în condițiile în care de la 1 ianuarie Rusia va exporta gaz către Republica Moldova la un preț de 331,2 dolari pentru mia de metri cubi.

Deocamdată nu este clar care va fi cantitatea de gaze importate din România, întrucât la moment, neexistând o posibilitate de a conecta gazoductul cu Chișinăul, capacitățile de import sunt limitate.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: