De frica rușilor! Unirea cu România, plan politic de rezervă, pentru două din partidele de la guvernare în R. Moldova

Două din cele trei partide aflate la guvernare în Republica Moldova examinează în calitate de plan politic de rezervă unirea Republicii Moldova cu România. Informația a fost confirmată pentru TRIBUNA de surse din cadrul ambelor partide, relatează romaniabreakingnews.ro

Potrivit acestora, planul va fi pus în aplicare dacă ponderea partidelor democratice și pro-europene va scădea în continuare, iar cea a partidelor pro-ruse va crește.

”Dacă Moldova mai revine o dată în brațele Rusiei, e clar că nu va scăpa de acolo mulți ani înainte, poate decenii. De aceea, șansa noastră la un viitor democratic, european, va rămânea doar România și noi nu o vom rata”, a declarat unul dintre interlocutorii reporterului ziarului din R. Moldova – Tribuna

El a precizat că, deocamdată, nu e stabilit dacă se va merge pe calea unui referendum sau pe altă cale, deoarece ”problema se discută doar în cercuri foarte restrînse din conducerea celor două partide, iar astfel de aspecte se decid deja în cadrul unor discuții mai largi”.

Totodată, sursele din ambele partide s-au arătat convinse că inițiativa lor ”ar avea o largă susținere în societate, mai ales acum cînd avem criza din UE și încercările Rusiei de a redeveni o supraputere mondială” mai spune sursa citată.

Publicat de romaniabreakingnews.ro