ROMÂNIA BREAKING NEWS

De frica rușilor! Unirea cu România, plan politic de rezervă, pentru două din partidele de la guvernare în R. Moldova

De frica rușilor! Unirea cu România, plan politic de rezervă, pentru două din partidele de la guvernare în R. Moldova

Două din cele trei partide aflate la guvernare în Republica Moldova examinează în calitate de plan politic de rezervă unirea Republicii Moldova cu România. Informația a fost confirmată pentru TRIBUNA de surse din cadrul ambelor partide, relatează romaniabreakingnews.ro

Potrivit acestora, planul va fi pus în aplicare dacă ponderea partidelor democratice și pro-europene va scădea în continuare, iar cea a partidelor pro-ruse va crește.

”Dacă Moldova mai revine o dată în brațele Rusiei, e clar că nu va scăpa de acolo mulți ani înainte, poate decenii. De aceea, șansa noastră la un viitor democratic, european, va rămânea doar România și noi nu o vom rata”, a declarat unul dintre interlocutorii reporterului ziarului din R. Moldova – Tribuna

El a precizat că, deocamdată, nu e stabilit dacă se va merge pe calea unui referendum sau pe altă cale, deoarece ”problema se discută doar în cercuri foarte restrînse din conducerea celor două partide, iar astfel de aspecte se decid deja în cadrul unor discuții mai largi”.

Totodată, sursele din ambele partide s-au arătat convinse că inițiativa lor ”ar avea o largă susținere în societate, mai ales acum cînd avem criza din UE și încercările Rusiei de a redeveni o supraputere mondială” mai spune sursa citată.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: