ROMÂNIA BREAKING NEWS

De facto, Schengen a încetat să mai existe! Suedia, Danemarca și Austria au suspendat prevederile acordului.

De facto, Schengen a încetat să mai existe! Suedia, Danemarca și Austria au suspendat prevederile acordului.

no-schengen

Austria a suspendat acordul Schengen. Astfel, toți cei care vor să intre în țară vor trebui să aibă la ei un act de identitate pe care trebuie să îl prezinte autorităților, potrivit Digi24 și caleaeuropeana.ro. citați de romaniabreakingnews.ro

Cancelarul Austiei a explicat că dacă UE nu poate avea control asupra situației de la granițele sale externe, atunci statele membre trebuie să își consolideze singure securitatea la frontiere. Hotărârea este motivată de de valul de refugiați cu care se confruntă statul austriac încă din 2015. Totuși, Austria nu este singura țară care a luat această decizie. Săptămâna trecută, Suedia și Danemarca au suspendat acordul Schengen și au reinstituit controalele la frontiere.

Publicat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: