David Cameron:NATO trebuie sa inarmeze estul Europei, pentru a rezista Rusiei!

Intr-o scrisoare adresata liderilor NATO inaintea summit-ului de luna viitoare, prim-ministrul britanic David Cameron afirma cu fermitate ca „NATO trebuie sa desfasoare arme in Europa de Est pentru a combate amenintarea Rusiei”.

NATO trebuie sa demonstreze Rusiei ca stie ce „inseamna afacerile” prin efectuarea mai multor exercitii militare si deplasarea a mai multor arme pentru a proteja granitele estice ale Europei, a spus David Cameron, potrivit The Telegraph.

In scrisoare, prim-ministrul britanic afirma ca Alianta trebuie „sa arate in mod clar Rusiei ca niciun membru al NATO nu va fi intimidat”.

De asemenea, el a lasat sa se inteleaga ca de acum cheltuielile din domeniul Apararii trebuie sa inceapa sa creasca, odata ce economiile democratiilor occidentale au inceput sa se revigoreze.

Cameron a spus ca statele membre ale NATO trebuie „sa intareasca capacitatea noastra de a raspunde rapid la orice amenintare, pentru a-i asigura pe acei aliati care se tem pentru securitatea propriei lor tari si pentru a descuraja orice agresiune rusa”.

„Rusia a incalcat regulile prin anexarea ilegala a Crimeii si prin agresiva destabilizare a Ucrainei”, a spus prim-ministrul britanic.

Summit-ul de luna viitoare de la Newport, Tara Galilor, ar trebui sa arate ca activitatile NATO se intensifica si Alianta sa convina la „un nou program de exercitii adaptat la noul mediu de

Sursa:ziare.com