ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dan Tănasa: „Victor Ponta, românii masacrați de unguri te așteaptă să le aprinzi și lor o lumânare!”

Victor Ponta s-a sucit, întocmai ca Traian Băsescu. Dacă atunci când era în opoziție a afirmat, chiar în județul Harghita, la Toplița, că ”ținutul secuiesc nu există”, duminică Victor Ponta a fost invitat oficial al României în așa-zisul ținut secuiesc la comemorarea unor secui uciși de austrieci în urmă cu 165 de ani în Pasul Cașin.

Ponta a dovedit, definitiv, faptul că demnitatea națională nu este o valoare la care ține și că nu are absolut nicio limită atunci când vine vorba de concesii făcute liderilor UDMR. Aceiași lideri care militează activ pentru secesiunea așa-zisului ținut secuiesc.

Premierul României, Victor Ponta, a participat umil, ca un simplu invitat într-o țară străină, la o comemorare care a avut loc în județul Harghita și la care erau afișate sute de drapelele ale Ungariei și steaguri secuiești, în timp ce în zonă flutura doar un drapel al României. ( …și unul al Uniunii Europene, ambele la o distanța considerabila față de locația evenimentului – N.R. R.B.N. Press)

Mai mult chiar, Victor Ponta le-a dat ocazia organizatorilor evenimentului public să-și bată joc de premierul României chiar de la început. În timp ce imnul de stat al Ungariei a fost interpretat de o fanfară locală, imnul de stat al României a fost pus într-o variantă înregistrată. Iar Ponta nu a avut absolut nicio problemă. Aflat în campanie electorală, Ponta a salutat chiar în limba maghiară, în speranța că urmașii secuilor uciși de austrieci vor vota cu el la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Calculul electoral al prezidențiabilului Victor Ponta este foarte simplu: bazinul său electoral este concentrat în Moldova, Muntenia și Oltenia. Singurele voturi pe care Ponta se poate baza în Transilvania sunt cele ale electoratului UDMR, motiv pentru care Victor Ponta nu are absolut nicio problemă să facă pe plac formațiunii extremiste maghiare.

Doar că nu suntem cu toții orbi în fața ticăloșiei premierului Victor Ponta. Pentru că doar ticăloșia poate justifica prezența premierului Victor Ponta la comemorarea unor secui uciși de austrieci în condițiile în care secuii și maghiarii i-au asuprit secole de-a rândul pe românii din Transilvania. Doar trădarea națională poate justifica prezența premierului Victor Ponta la comemorarea unor secui în condițiile în care secuii s-au opus brutal idealului național al românilor din Transilvania și au pus umărul la masacrarea a zeci de mii de români după 1848. Doar stupiditatea și fățărnicia l-au putut motiva pe Victor Ponta să participe la acest eveniment în condițiile în care liderii UDMR nu participă la niciun eveniment public organizat de Ziua Națională, Ziua Drapelului sau Ziua Imnului.

De când e în funcție, premierul Victor Ponta nu a participat la nicio comemorare a românilor masacrați de unguri la Ip și Trăznea sau în alte părți ale Transilvaniei. Duminică însă, Victor Ponta a participat, alături de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la comemorarea unor secui omorâți de austrieci acum 165 de ani. Victor Ponta nu are timp însă pentru românii masacrați de unguri în Transilvania pentru simplul fapt că românii din Transilvania nu votează PSD și nici Victor Ponta.

Sper însă într-o solidaritate a românilor din Oltenia, Muntenia și Moldova cu românii din Transilvania atât de grav insultați de Victor Ponta și PSD.

Autor: Dan Tănasa

Sursa: dantanasa.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: