ROMÂNIA BREAKING NEWS

Dacian Cioloș: UE va oferi sprijin producătorilor moldoveni afectați de interdicția Moscovei

Uniunea Europeană va oferi sprijin producătorilor moldoveni afectați de interdicția Moscovei de a exporta fructe și legume pe piața rusă, a declarat azi în exclusivitate pentru Radio Chișinău comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș.

Printre măsurile examinate se numără creșterea cotelor de export fără taxe la mere, prune și struguri de masă, iar cele suplimentare urmând a fi aplicate chiar de la 1 august.

Pe lângă dublarea cotelor de export fără taxe vamale pe piața comunitară pentru mere, prune și struguri de masă, Uniunea Europeană examinează și posibilități de sprijin financiar pentru depozitarea stocurilor de fructe moldovenești, printr-o reorientare a fondurilor europene pentru Republica Moldova.
Potrivit lui Dacian Cioloș, Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană va intra în vigoare la 1 septembrie, mai devreme cu o lună decât era prevăzut.

Amintim că Federația Rusă a interzis, de la 21 iulie importul de fructe și conserve din Republica Moldova.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.