Dacian Cioloș: „România nu are interesul să intre într-un spațiu SCHENGEN care nu funcționează…” România refuză „cotele obligatorii de refugiați”

no-schengenDacian Cioloș către media franceză: „România nu are interesul să intre într-un spațiu SCHENGEN care nu funcționează, ci vrem să vedem realitatea pe teren și să ne asumăm la rândul nostru responsabilitatea”.

Premierul Dacian Ciolos a acordat un interviu, azi, posturilor franceze, în care a estimat că Europa se află într-o perioadă foarte dificilă în chestiunea migrației, dar a precizat că România refuză „cotele obligatorii de refugiați”, informează romaniabreakingnews.ro.

Europa trebuie să țină seama de particularități, puncte de vedere și tradițiile fiecărei țări

Extinderea UE nu este un eșec, din punctul său de vedere, dar Estul Europei a fost integrat ca un bloc, fără a se ține seama de particularități, puncte de vedere și tradițiile fiecărei țări. Deși vrea să intensifice lupta împotriva corupției în România, în partidele politice, și să reformeze o administrație mult prea politizată, Cioloș a afirmat că nu va candida la alegerile din noiembrie 2016.

Publicat de romaniabreakingnews.ro