ROMÂNIA BREAKING NEWS

“Cyber Coalition 2014” – Cel mai mare exercițiu NATO de apărare cibernetică care a avut loc vreodată se află în curs de desfășurare

NATO a lansat cel mai mare exercițiu multinațional de apărare cibernetică care a avut loc vreodată , „Cyber ​​Coaliția 2014”

Exercițiul a debutat marți, 18 noiembrie și va dura trei zile, având rol de instruire și testare a  capacității Alianței NATO de a-și apăra rețelele față de terțe provocări care există atunci când se operează  într-un domeniu deschis confruntărilor cibernetice .

„Acest exercițiu va testa sistemele noastre pentru a vă asigura că NATO ține pasul cu această amenințare în evoluție și că abilitățile și expertiza specialiștilor noștri cibernetici sunt pe deplin aptre de a se achita până la ultima sarcină „, a declarat ambasadorul Sorin Ducaru , asistent secretar general al NATO pentru  Emerging Security Challenges

Exercițiul implică peste 400 de experți tehnici , guvernamentali și cibernetici care operarează din zeci de locații din întreaga Alianță și țările partenere . Pentru prima dată , reprezentanți ai mediului academic și din  industrie au fost invitați în calitate de observatori . Scopul exercițiului este de a testa schimbul rapid de informații cu privire la incidentele cibernetice .

Exercițiul va testa de asemenea, capacitatea națiunilor participante de a coordona o apărare comună împotriva unor serii serie de incidente cibernetice specifice care implică o rețea în misiunea NATO .

„Amenințarea cibernetică nu este doar o amenințare potențială , aceasta este realitatea de zi cu zi „, a spus domnul Ducaru .  „Conflictele pot fi virtuale , dar cu consecințe care sunt reale și distructive .”

La Summit-ul NATO de la  Wales, aliații au convenit că atacurile cibernetice pot ajunge la un prag care amenință securitatea,  stabilitatea și  prosperitatea  națională și euro-atlantică deopotrivă. Impactul lor ar putea fi la fel de dăunătoar pentru societățile moderne ca impactul unui atac convențional . Liderii NATO au afirmat că apărarea cibernetică este o parte din sarcina de bază a Alianței de apărare colectivă .

„Cyber Coalition”  este un exercițiu NATO care se desfășoară anual, anul acesta ajungând la a șaptea ediție și cu  cea mai mare desfășurare de până acum.

Redactor Dorian Theodor / R.B.N. Press

Surse: AiirSourcecvent.com,  nato.int