ROMÂNIA BREAKING NEWS

“Cyber Coalition 2014” – Cel mai mare exercițiu NATO de apărare cibernetică care a avut loc vreodată se află în curs de desfășurare

NATO a lansat cel mai mare exercițiu multinațional de apărare cibernetică care a avut loc vreodată , „Cyber ​​Coaliția 2014”

Exercițiul a debutat marți, 18 noiembrie și va dura trei zile, având rol de instruire și testare a  capacității Alianței NATO de a-și apăra rețelele față de terțe provocări care există atunci când se operează  într-un domeniu deschis confruntărilor cibernetice .

„Acest exercițiu va testa sistemele noastre pentru a vă asigura că NATO ține pasul cu această amenințare în evoluție și că abilitățile și expertiza specialiștilor noștri cibernetici sunt pe deplin aptre de a se achita până la ultima sarcină „, a declarat ambasadorul Sorin Ducaru , asistent secretar general al NATO pentru  Emerging Security Challenges

Exercițiul implică peste 400 de experți tehnici , guvernamentali și cibernetici care operarează din zeci de locații din întreaga Alianță și țările partenere . Pentru prima dată , reprezentanți ai mediului academic și din  industrie au fost invitați în calitate de observatori . Scopul exercițiului este de a testa schimbul rapid de informații cu privire la incidentele cibernetice .

Exercițiul va testa de asemenea, capacitatea națiunilor participante de a coordona o apărare comună împotriva unor serii serie de incidente cibernetice specifice care implică o rețea în misiunea NATO .

„Amenințarea cibernetică nu este doar o amenințare potențială , aceasta este realitatea de zi cu zi „, a spus domnul Ducaru .  „Conflictele pot fi virtuale , dar cu consecințe care sunt reale și distructive .”

La Summit-ul NATO de la  Wales, aliații au convenit că atacurile cibernetice pot ajunge la un prag care amenință securitatea,  stabilitatea și  prosperitatea  națională și euro-atlantică deopotrivă. Impactul lor ar putea fi la fel de dăunătoar pentru societățile moderne ca impactul unui atac convențional . Liderii NATO au afirmat că apărarea cibernetică este o parte din sarcina de bază a Alianței de apărare colectivă .

„Cyber Coalition”  este un exercițiu NATO care se desfășoară anual, anul acesta ajungând la a șaptea ediție și cu  cea mai mare desfășurare de până acum.

Redactor Dorian Theodor / R.B.N. Press

Surse: AiirSourcecvent.com,  nato.int 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.