ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cursa Dunării Călărășene – competiție de șosea și mountainbike pe malul Dunării

Cursa Dunării Călărășene – competiție de șosea și mountainbike pe malul Dunării
În primul weekend din octombrie, la Călărași va fi sărbătoare
În 1-2 octombrie, la Călărași, se va desfășura cea de-a treia ediție Cursa Dunării Călărășene, competiție dedicată tuturor celor care iubesc provocările, adrenalina, dar mai ales mersul pe două roți. Orașul de la malul Dunării va fi luat cu asalt de pasionații de ciclism și concursuri offroad din toate colțurile țării.

competitie_montainbike_romaniaCursa de șosea este ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiție de șosea din România, inițiată de Alex Ciocan. De asemenea, evenimentul va găzdui și cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Tandemuri. Anul trecut au participat 11 echipaje, anul acesta sunt așteptate peste 15 echipe la start. Cursa de MTB și cursa prichindeilor se va desfășura pe un traseu mirific, pe Insula Mare a Ialomiței, înconjurați de Dunăre.

Fondul de premii generos – 5000 euro, probele accesibile atât pentru amatori cât și pentru profesioniști, decorul natural superb sunt doar câteva din motivele pentru care ar trebui să vă înscrieți la eveniment

La Cursa Dunării, participanții pot alege una sau mai multe dintre cele 4 probe, în funcție de gusturi (soșea/offroad) și de vârstă (probe pentru prichindei, prichindei mai mari și oameni mari).
În ziua 1, (sâmbătă, 1 octombrie), iubitorii asfaltului și ai vitezei – juniori și seniori, fete și băieți – se vor întrece în Ofensiva asfaltului – cursă de soșea, clasica de 72km, ultima etapa din Road Grand Tourur.

Toți cei care doresc să pedaleze în tandem se pot înscrie la Campionatul Național de Tandemuri, a doua ediție. Va fi o competiție organizată în parteneriat cu Asociația Tandem, iar traseul este identic cu cel de la clasica de 72km.
În ziua 2, (duminică, 2 octombrie), pasionații de mountainbike sunt așteptați la Asaltul insulei, o cursă offroad unică în România: începe cu traversarea Dunării (Brațul Borcea) cu barca, având startul și finish-ul pe Plaja Mare din Călărași. Traseul este cu totul deosebit și are o lungime de aproximativ 50km (+/-, funcție de cotele apelor Dunării), plat, cu nisip fin, drumuri de căruță și poteci prin păduri.

La Cursa Dunării Călărășene va avea și o intrecere a prichindeilor. Copiii de până în 7 ani care știu să meargă pe bicicletă sunt invitați de onoare.

Înscrierile sunt în plină desfășurare și se fac pe site-ul oficial – http://smartatletic.ro/cursadunarii/.

Programul celor două zile de concurs
Sâmbătă, 1 octombrie | Ofensiva asfaltului
Start comun Cursa de șosea – Road Grand Tour & Campionatul Național de Tandemuri

 • 9:00-10:30 Preluarea kiturilor de concurs, Esplanda Consiliului Județean Călărași (vis-a-vis de Hotel Călărași)
 • 10:45 Sedința tehnică pe scurt
 • 11:00 START cursă șosea & campionatul național de Tandemuri
 • 12:45 Timp limita întoarcere Vlad Țepes check-point (km32.5)
 • 15:00 Timp limită sosire Călărași / finish
 • 15:30/15:45 Festivitatea de premiere
 • 14:00-16:30 – Fish party
Duminică, 2 octombrie | Asaltul insulei
Cursa insulei și Cursa prichindeilor
 • 9:00-10:30 Preluare de kituri – Plaja Mare, zona de start
 • 9:00-10:45 Transfer participanți & biciclete cu barca, pe insulă – din parcul Central
 • 10:45 Sedința tehnică pe scurt
 • 11:00 START Cursa insulei
 • 13:00 Timp limita check point km26
 • 16:00 Timp limita Finish
 • 16:00 Cursa prichindeilor
 • 16:30 Festivitatea de premiere
Fiecare participant va primi și un kit de start ce cuprinde, printre altele: tricou, număr de concurs cu cip de cronometrare și medalia specială de finisher.

După cursă, concurenții se vor bucura de o porție de saramură de crap cu mămăliguță și un masaj de refacere oferit de Gral Medical.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Județean Călărași, cu sprijinul Smart Atletic Family. Printre partenerii acestei ediții se regăsesc: Călărași Cycling Team, Road Grand Tour, Asociația Tandem, Federația Română de Ciclism, Gral Medical și Bellotto.

Fiți la curent cu noutățile despre Cursa Dunării Călărășene:

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: