ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cum vad strainii protestele din Romania, datorita carora am ajuns sa fim laudati

Cum vad strainii protestele din Romania, datorita carora am ajuns sa fim laudati

Oamenii astia sunt vecinii nostri, de mai aproape sau mai din vest, care n-au mai crezut ca romanilor le mai pasa de lupta anticoruptie. Surpriza, Europa! Europa, de fapt cam toata lumea, e infundata in coruptie la nivel inalt, in timp ce legislatiile muncii se croiesc usor, dar sigur, impotriva angajatului, iar munca a devenit o ocupatie hipertaxabila. Zici ca mai lipseste un pas pana sa fie accizata. Si sa se mai planga careva ca un om normal prefera ajutoarele sociale.

Pe de alta parte, abuzul de putere, nepotismul, mita, traficul de influenta fac o punte solida peste un stat lichid, intre politicieni si corporatii (altfel pline de etica corporatista pe slide-uri PowerPoint).

Fillon scurge un milion de euro catre nevasta lui (hei, e legal, poate putin imoral, dar legal ca berea), iar nazista Le Pen isi angajeaza gorila la biroul parlamentar (si ii pocneste pe ziaristii care o intreaba despre tarasenie), politicienii italieni asalteaza abuzul in serviciu intr-o solidaritate demna de cauze mai eroice, Orban face cadou prietenilor imbibati cu etica corporatista metrouri si stadioane. Abuzul de putere e o problema pan-europeana a politicienilor semifascisti. Imi pare, fara sa ma extaziez inutil, ca romanii din strada au raspuns prin ricoseu si la mizeriile ori abuzurile aiurea. Cel putin asa par sa fi perceput tinerii politologi europeni pe care i-am intrebat despre cum vad ei protestele de la noi. Stii ca ne place sa ne vorbeasca lumea; uita-te infra sa vezi ce cred vecinii despre proteste, relateaza Vice.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: