ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cum pregăteşte UE apărarea comună europeană?

Cum pregăteşte UE apărarea comună europeană?

Miniştrii de Externe din 25 de state membre ale blocului comunitar au luat, luni, la Bruxelles, decizia oficială de a stabili o nouă reţea de cooperare în domeniul apărării şi securităţii, punând astfel bazele unei aşa-numite „uniuni a apărării europen”.

Cooperarea va începe cu 17 proiecte, care acoperă domenii precum pregătirea, dezvoltarea capacităţilor şi reacţia operaţională rapidă, proiecte ce ar urma să fie adoptate oficial la începutul anului viitor. Eliminarea unora dintre proiecte a venit şi în contextul în care au existat îngrijorări în rândul diplomaţilor cu privire la tensiunile dintre Germania, care dorea o abordare mai degrabă de incluziune, şi Franţa, care opta pentru o variantă mai ambiţioasă şi operaţională.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: