ROMÂNIA BREAKING NEWS

CUIUL DACIC care sfidează vremurile și tehnologia actuală

Se caută un cui. Valoare estimata – 1 milion EURO…
În 1995, în Republica Moldova a fost adus un cui miraculos, un cui dacic care avea peste 2000 de ani vechime, un cui care nu ruginea…
Cuiul a fost găsit de către fizicianul și scriitorul Andrei Vartic, în sanctuarul dacic de la Racos (România).
“Cuiul dacic” a fost studiat de către specialiști din domeniul metalurgiei din orașele Bălți, Leningrad și Moscova. S-a realizat și o spectogramă. Conform analizelor cuiul era constituit din alfa-fier pur în proporție de 99,9 %.
Savanții au conchis că un fier de o asemenea calitate putea fi produs (acum 2000 de ani !) numai în condiții speciale de laborator sau în cosmos!
Valoarea minimă a cuiului a fost estimată la 1.000.000 EURO.
Andrei Vartic a decedat în 2009… Știe cineva unde se află cuiul găsit de el?
Autor: Dr. Veaceslav Stavila, Chisinau
Cum a inceput povestea acestui cui Dacic (cui al lui Pepelea, spun eu) ?
Andrei a luat cuiul si l-a supus analizelor la Institutul de Metalurgie de la Balti (R.Moldova) unde, minune, X-Ray-ul arata ca, acel cui dateaza de peste 2000 de ani !
Acel cui Dacic care nu vrea sa rugineasca, avea in componenta lui nici mai mult nici mai putin decit alfa-fier pur de 99,97%; nici urma de impuritati, adica de compusi ai carbonului ce ramin de la prelucrare.
O “minune antica”,despre care va atrag atentia ca se poate obtine numai in conditii speciale de laborator sau in cosmos!
Pina la ora actuala sint cunoscute in lume numai doua exemple de astfel de fier antic: stilpul de fier de la Delhi si un disc din Mongolia, datat din secolul IX, cercetat atat in laboratoarele de la NASA cit si la Universitatea Harvard. Specialistii spun ca procesul modelarii unui obiect din fier pur este mult mai complicat chiar decit obtinerea lui, data fiind posibilitatea introducerii in el a unor impuritati.
Discul din Mongolia putea fi modelat doar in cosmos, sustin specialistii de la NASA, iar cercetatorii de la Chisinau aveau aceasi parere despre Cuiul Dacic.
Andrei Vartic, pragmatic, mai neincrezator, a fugit cu Cuiul la Leningrad, la Institutul Metalurgic caci, fier a pur, o fi el dar poate ca suprafata lui sa fi fost vopsita cu vre-o vopsea speciala “dacica”, ca sa nu rugineasca.
La Leningrad cercetatorii au mai descoperit o minune, despre care va voi vorbi mai tirziu. Vrind sa verifice odata in plus, Andrei ia “Cuiul lui Pepelea” si fuge la Moscova.
Si de asta data rezultatul a fost acelasi: Cuiul Dacic care nu vroia sa rugineasca de peste 2000 de ani,era format din alfa-fier pur in proportie de 99,97% si era acoperit, nu cu vopsea ci cu 3 straturi moleculare, perpendiculare, care-l protejau impecabil, pastrindu-i puritatea, aceste trei straturi fiind, tineti-va respiratia va rog:
1. suprafata – Magnetita “Fe3O4″
2. oxid de fier “FeO”
3. alumo-silicati.
Prin cercetarile efectuate de profesorul Kiosse si doctor Galina Volodin, utilizind metode de iradiere ci X-Ray aplicate la pelicule subtiri de semiconductori (asa numitele unghiuri mici) s-au putut observa peliculele protectoare despre care am vorbit mai sus.
Profesorul Daria Grabco a studiat la microscop microstructura deosebita a fierului dacic si a mai observat ca acest fier are doua straturi de “domene”, unul central si unul de suprafata. Domenele, si aici este “ciudatenia”, sint orientate perpendicular unul pe altul asta insemnind ca, mai intii s-a solidificat (in cimpul magnetic al Pamintului) stratul interior, apoi, peste el s-a aplicat in stare lichida un alt strat, care s-a solidificat si el, dar … in alta pozitie fata de cimpul magnetic al Pamintului!!!
Ei bine ,doamnelor,domnisoarelor si domnilor , asta se intimpla acum peste 2000 de ani, intr-o tara salbatica, populata de tarani daci,” primitivi si salbatici”. Cuceriti mai tirziu de romani (numai 14% din teritoriul Daciei) care au sosit cu o “mica” armata de 150,000 de legionari si carora le-au trebuit mai mult de 6 ani sa cucereasca ce … citiva kilometri din Spatiul Dacic.
Oare s-a intrebat cineva cum a putut rezista in fata Romei, o simpla civilizatie taraneasca? De ce se temeau romanii de daci? De ce Caesar si Burebista au murit in acelasi timp?
De ce, de la moartea lui Caesar (care dorise sa porneasca razboiul impotriva dacilor) si pina la cucerirea a numai 14% din Dacia, de catre Traian, au mai trebuit sa treaca 150 de ani?
De ce in toti acesti 150 de ani romanii si dacii nu s-au avintat in conflicte directe? De ce nici o armata romana nu pleca la razboi fara sa aibe cel putin un Doctor Dac cu ea? Ce or fi avut de impartit ei dacii si romanii ca acestia din urma, dupa cucerirea unei bucati asa de neinsemnate din teritoriul Daciei, sa declare cea mai lunga sarbatoare cunoscuta pina in zilele noastre, o sarbatoare de nici mai mult nici mai putin de 123 de zile, in care poporul roman putea sa manince si sa bea gratuit pe socoteala statului … 123 de zile?
Ce or fi sarbatorit de fapt romanii? Astfel se demonstreaza ca ei Dacii au lasat documente mult mai rezistente in fata macinarii timpului decit cele ale anticilor Greci sau Romani, dar in alt limbaj decit in cel scris-vorbit. Limbile sint si ele supuse distrugerii, alfabetele la fel.
Dacii ne-au lasat mostre de “civilizatie” extraordinara dintre care amintim de:
– Betoane perfecte nedistruse de timp, apa si intemperii de peste 2000 de ani
– Metalurgie mai avansata decit ceea din zilele noastre – cuie care nu ruginesc de 2000 de ani, calupuri de fier de 40 kg, cind romanii nu puteau sa topeasca in cuptoarele lor bucati mai mari de 25kg.
– Modelele Matematice de la Gradistea Muscelului si desigur cele Topografice, prin asezarea “asa ziselor cetati” din Muntii Sureanului, Cindrelului, Persanilor (Racos) intr-o ordine perfect geometrica de invidiat chiar si azi.
Se pare ca nimanui, sau unui numar forte redus de oamenii de stiinta romani ,nu le pasa de acesti daci, iar Andrei Vartic in loc sa gaseasca nu intelegere ci dorinta arzatoare din partea compatriotilor romani, sa nu fi fost nevoit sa se duca in Rusia cu acel “Cui al lui Pepelea”, spre a-i cerceta misterele.
De ce nu s-a oferit Institutul de Metalurgie din Romania sa faca studii, daca nu din sentiment patriotic, macar interes stiintific? Pe Andrei Vartic l-a chemat si presedintele de atunci, Ion Iliescu, pentru o intrevedere de 15 minute, care a durat o ora si jumatate, urmata de promisiuni – dar guvernul s-a schimbat!
Istoria poporului nostru Carpato-Dunarean nu a fost scrisa inca, iar Sarmisegetuza este inca un mister acoperit de paminturi care poate ca o protejaza.
Unii spun ca numele ei vine de la Sarmis e (si) Getuza, altii mai initiati in tainele Vedice il citesc Sarmi Seget Usa, adica “Eu ma grabesc sa curg” (in sanscrita). Din nefericire azi pling si caprele din Muntii Orastiei de mizeria ce domneste in “Zona Sacra” a Sarmi-Segetusei. Excavatii cu buldozere,jefuitori de relicve, nepasare, chiar reavointa, iau locul a ceea ce ar fi trebuit sa fie declarata rezervatie a cetatilor dacice din Muntii Sureanului.
Ce nume ciudat si acest Sureanului, ce o fi insemnind domnilor arheologi, istorici, lingvisti?
Il citez din nou pe prietenul meu Andrei Vartic, care spunea ca „Lipsa idolilor in asezarile dacilor din Muntii Suryanului (Surya, zeul soarelui la indienii arhaici, urmasi ai arienilor Carpato Danubieni, spun eu) ne duce cu gindul la Marele creator Divin, al poporului dac, Daksha, zapacit si el de Creatia sa, aflata in contiuna, ireversibila si cuantificata descoperire a Drumului Frumos, s-a indragostit de ea. De aceea el daco-romanul cind spune „buna ziua” de fapt spune „Bun e Dyaus”. El Dyaus Pitar (pitar – cel ce aduce pita – in sanscrita) a fost primul mare zeu al arienilor (indo-europeni cum se mai spune). De la el se trage Zeus, Saturn, si intorcindu-ne la cea mai veche, poate, poveste a genezei cind Zeului Suprem i-a placut Pamintul a dat nastere prin respiratia sa celor 7 zei ai genezei lumii, avindu-l conducator pe Marele Zeu Dak-Sha. Acesta dupa ce s-a uitat peste tot pe pamint a gasit un loc unde ape albastre tisneau din munti impaduriti, dealuri blinde ii inconjurau, acoperite de covoare verzi de iarba, unde clima era blinda si … in timpul noptii a populat acest spatiu sacru cu primii 10,000 de fii, fii lui iubiti Dacii „the chosen people”.
„Bun e Dyaus” domnilor daco-romani, trezitiva si va redescoperiti trecutul pina nu vi-l fura or distruge altii, daca nu o veti face voi insisi.
(Dr. Napoleon Savescu)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

5 Comments

 • MARIVS spune:

  Dacologii lovesc din nou! :))
  Oooo, Doamne, Dacii astia erau cei mai smecheri si cei mai cei in toate cele, dar i-au batut romanii de le-a sunat apa in cap. Cetatile lor erau nimic pe langa cele romane, nu foloseau masini de razboi pana le-au dat romanii, copiau monede grecesti, dar in rest vorbeau cu extraterestrii si foloseau cuie din alfa-fier. Hai, ma, zau! :))
  Ce surse foloseste Napoleon? De unde trage el asemenea concluzii fantasmagorice? De ce amesteca realul cu imaginarul?

  • subsemnatul spune:

   DE CE NU VORBESTI, MAI ITZIC, PRE LIMBA TA HUNO-SLAVONA PE CARE TI-AU LASAT-O STRA-BABELE TALE?… DACA UN PAPAGAL GRAIESTE IN LIMBA ROMANA, NU MA CONVINGE NIMENI PE LUME CA EL ESTE ROMAN! SAU, „CUM TE CHEAMA, PUI DE DAC?… FEKETE IVAN ROSENTHAL, NENE!…” CAND DRACUL A LUAT-O RAZNA, S-A UMFLAT IN PENE PANA A NAPARLIT SI S-A CREZUT A FI DUMNEZEU! TOTUSI, AVETI GRIJA CE MANCATI, INAINTE DE A DESCHIDE GURA, CACI VA DATI DE GOL SI CE-ATI CIUGULIT SI DIN MANA CUI V-ATI LUAT UIUMUL! CEI A CAROR ADEVARATA IDENTITATE SE DORESTE A NU FI LA VEDERE, FAC ASEMENEA INTERPELARI DEMNE DE „PASARICA”-ACADEMICIAN CARE, CA SI PROMOSCOVITUL PLAGIATOR, ERA ORIGINALA IN TOT SI TOATE LUCRARILE SI CONVINGERILE SALE! DACA TARA SI POPORUL ROMAN LE DA APA SI PAMANT SI DE TOATE, UNORA LE RASAR PRIN PIELE FIRELE SI NARAVURILE STRAMOSILOR VENITI DIN ALTE PARTI DE LUME! NU LOVITI IN MANA CE VA E INTINSA, NU IZBITI IN OBRAZUL CE VI S-A-NTORS, SI MAI CU SEAMA, ATENTIE: NU VA ARUNCATI IZMENELE MURDARE PE LIMBA, PE DRAPELUL SI BISERICA NOASTRA CA INCA MAI SUNT DESTUI BRAZI INALTI PENTRU TOT ATATEA TEPE, DACA MANJITI CE-AVEM MAI AFANT! ATENTIE: DE V-AM PRIMIT PE-ACEST PAMANT, SA NU SCUIPATI PE JOS, CACI ESTE SFANT! CHIAR SERPI DE-TI FI, NU VETI SCAPA DE FOCUL SFANT, NICI IN PADURI, NICI IN MORMANT!!!

  • noro spune:

   Marvis..si tu din care istorie ai invatat ca romanii i-au batut pe daci de le-a sunat apa in cap si ca nu aveau masini de razboi? in cea de pe vremea lui Ceausescu? sau cea scrisa de vestici cum au vrut ei? Nimeni nu cunoaste istoria cum trebuie…toate inscrisurile ramase ..sa fim constienti ca si in zilele noastre , fiecare scrie ce vrea sau cenzurat sau impus…

 • Ce repede se reped alogenii şi ce şcoliţi la istoria lui Roller şi a lui Miron Constantinescu să se exprime în limbaj de mahala, pentru a demola de la început orice încercare de elucidare auspra istoriei noastre reale. !…Să-i privim şi să-i luăm ca atare ! Istoriografia de astăzi are date suficiente asupra originii dacice a noastră , cu mari influinţe asupra mai tuturor neamurilor şi popoarelor ce s-au format apoi în minuinata noastră Europă, punct central şi nodal al existenţei omenirii civilizate. . . Să nu uităm că şi astăzi unii au această misiune de a blama şi blasfemiza tot ceea ce vine să ne limpezească asupra istoriei noastrte atât de zbuciuimate dar atât de frumoasă…Tinerii să asculte profesorii şi academicienii noştri şi să facă repede diferenţa între argumentele civilizate istorice, arheologice şi epigrafice şi mizeria în carte se aruncă anti daco-geţii noştri primordiali şi atât de puri şi adevăraţi.
  prof. Tr.Bădulescu – Şuţeanu.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: