ROMÂNIA BREAKING NEWS

Crucișătorul american purtător de rachete USS Vella Gulf se află de joi în apele Mării Negre

Crucișătorul american purtător de rachete USS Vella Gulf a intrat joi în apele Mării Negre. Nava se află aici pentru a „asigura securitatea și stabilitatea în regiune”, a anunțat Comandamentul Flotei a VI-a americane, citat de agențiile de presă ruse.

„Misiunea Vella Gulf este de a îmbunătăți cooperarea operațională pentru îndeplinirea unor obiective comune și de a demonstra angajamentul SUA privind întărirea securității colective a aliaților NATO și a partenerilor din regiune”, se arată într-un comunicat de presă al marinei americane citat de site-ul Ria Novosti.

Potrivit Convenției de la Montreux, din 1936, navele de război ale altor țări decât cele riverane Mării Negre nu pot rămâne aici mai mult de 21 de zile și nu pot fi mai grele de 30.000 de tone. Agenția de presă Ria Novosti se plânge că SUA a încălcat anterior prevederile convenției, depășind perioada de staționare cu 11 zile. În ultimele luni, USS Vella Gulf a staționat de mai multe ori în Marea Neagră, în contextul situației tensionate din Ucraina , alături de alte nave de război.

Crucișătorul, lung de 172 de metri și lat de 16, este dotat cu rachete Tomahawk, rachete anti-submarin, două elicoptere și alte echipamente de ultimă generație

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.