ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cronologia luptei aeriene Mig29 vs Su 25, dinaintea doborârii avionului malaezian

”La 16 iulie, ora 18:55, Serviciul de Informații al Ucrainei a sesizat atacul unor avioane ale forțelor armate Ruse împotriva unei aeronave militare ucrainiene tip Su-25 în regiunea Amvrosievki”, anunță un comunicat al Serviciului federal de Securitate al Ucrainei.

”Pe teritoriul rus, în regiunea Rostov, zona Matveev Kurgan-Novoșahtinsk, serviciul de spionaj a observat zborul unui MIG-29, din componența Regimentului de aviație nr. 19, 1 Divizia 4 mixtă de aviație, a forțelor aeriene ale Federației Ruse. În intervalul de timp 18:48 și 19:49 (ora Kievului) punctul 3S de control la sol al aviației (nume de cod ”Rapiera”) orienta avionul rus MIG-29 (număr de cod 221) pentru distrugerea obiectivului aerian (Su – 25) care zbura în spațiul aerian al Ucrainei. Pilotul MIG 29 VVS 3S a orientat avionul pe cursul 150-330 de grade (direcția Rostov-pe-Don – Donetsk, în regiunea Matveev Kurgan – Amvrosieski) timp de 5-7 minute.
Distanța dintre MIG-ul rus și Suhoiul ucrainian a fost de 35 – 40 km. Pentru doborârea obiectivului, operatorul din punctul de control VVS 3S a dat indicații pilotului MIG-29 să utilizeze rachetele ”aer-aer” de tip R-27T, cu rază medie dea cțiune și sistem infra-roșu de orientare. Acest model de rachetă nu poate fi depistat de de sistemul de alarmare al avionului Su-25, sau de sistemele de spionaj prin satelit și nici nu poate fi urmărit după lansare. O altă caracteristică a rachetelor R-27 este că acestea se produc și în Ucraina, de și în cazul unor eventuale investigații nu pot fi identificate și catalogate ca armament rusesc”, subliniază experții CASN.

În timpul luptei aeriene, avionul rus a fost orientat de trei ori spre avionul ucrainean pentru o lansare sigură a rachetei. După interceptare, MIG-ul rusesc a lansat o rachetă asupra Suhoiului ucrainian.
Numai măiestria pilotului ucrainean, care a executat o manevră specifică, a împiedicat o lovitură în plin. Racheta a lovit duza motorului și pilotul a reușit o aterizare de urgență. Urmărirea de lungă durată, epuizarea rezervei de carburant și pregătirea slabă a pilotului rus au împiedicat un al doilea atac asupra avionului ucrainean.
Avionul MIG-29 a aterizat și el în regim de urgență, pe cel mai apropiat aerodrom, în regiunea Rostov. Forțele aeriene ruse continuă să patruleze granița ruso-ucraineană.

Mai jos puteți asculta convorbirea dintre pilotul MIG 29 și centrul de comandă (pentru vorbitori de limba rusă).

Запис наведення російського винищувача на ціль в Україні

Sursa: deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.