ROMÂNIA BREAKING NEWS

Criză politică majoră! Premierul Mihai Tudose a demisionat!

Criză politică majoră! Premierul Mihai Tudose a demisionat!

Premierul României – Mihai Tudose a anunţat, luni seară, în şedinţa CEx al PSD, că demisionează din funcţia de premier. Informaţia a fost confirmată oficial de ministrul Agriculturii din Guvernul Tudose, Petre Daea, primul care a ieşit din sediul PSD, după şedinţă CEx.

Doar 6 luni şi jumătatea rezistat Mihai Tudose în funcţia de premier. Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de învestitură al Parlamentului pe data de 29 iunie 2017, la două zile după ce Tudose fusese propus pentru funcţia de premier de coaliţia PSD-ALDE. Predecesorul lui Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, primul premier al coaliţiei PSD-ALDE după alegeri, a rezistat în funcţia de prim ministru mai puţin de 6 luni.

Mihai Tudose şi-a anunţat demisia după ce Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat în favoarea retragerii sprijinului politic pentru actualul premier. Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, ar urma să asigure interimatul la conducerea Guvernului, potrivit unor surse din partid.

Dintre toţi membrii CEx, au fost doar 4 voturi în favoarea demisiei şi 4 abţineri, restul votând pentru retragerea sprijinului politic. Potrivit membrilor PSD care au ieșit din ședință, mai mulţi miniştri îşi vor anunţa demisia, împreună cu premierul Mihai Tudose. Este vorba despre vicepremierul Marcel Ciolacu, Marius Nica, de la Fonduri Europene, Felix Stroe (Transporturi), Mircea Titus Dobre (Turism) şi, posibil, Lucian Romascanu, de la Cultură.

Guvernarea PSD adâncește tot mai mult România într-o criză politică uriașă cu reflexii asupra economiei și dezvoltării pe termen lung.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: