Cristian-Leon Țurcanu, numit ambasador al României în Ucraina

Cristian-Leon Țurcanu

Diplomatul Cristian-Leon Țurcanu a fost numit de către președintele român, Klaus Iohannis, în funcția de ambasador al României în Ucraina, în conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 alin. 2 din Constituția României) privind numirea reprezentanților diplomatici ai României și în baza consultărilor cu premierul Dacian Cioloș și cu Ministrul Afacerilor Externe de la București – transmite Administrația Prezidențială 

În prezent, Cristian-Leon Țurcanu ocupă o funcție de director în Ministrul Afacerilor Externe al României.  Acesta a fost însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău, iar anterior a lucrat la Ambasada României din SUA.

Cristian-Leon Țurcanu urmează să fie audiat în comisiile de politică externă a României, însă avizul acestor comisii este unul consultativ, președintele având dreptul să numească și fără votul respectiv un ambasador care consideră că îndeplinește condițiile necesare pentru a reprezenta România în afara granițelor țării.
Președintele Kalus Iohannis a facut propuneri pentru 19 noi ambasadori ai României în țări precum Ungaria, Italia, Spania, Marea Britanie, Republica Moldova sau Portugalia.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: Cristian-Leon Țurcanu, numit ambasador al României în Ucraina