ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cristian-Leon Țurcanu, numit ambasador al României în Ucraina

Cristian-Leon Țurcanu, numit ambasador al României în Ucraina

Cristian-Leon Țurcanu

Diplomatul Cristian-Leon Țurcanu a fost numit de către președintele român, Klaus Iohannis, în funcția de ambasador al României în Ucraina, în conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 alin. 2 din Constituția României) privind numirea reprezentanților diplomatici ai României și în baza consultărilor cu premierul Dacian Cioloș și cu Ministrul Afacerilor Externe de la București – transmite Administrația Prezidențială 

În prezent, Cristian-Leon Țurcanu ocupă o funcție de director în Ministrul Afacerilor Externe al României.  Acesta a fost însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău, iar anterior a lucrat la Ambasada României din SUA.

Cristian-Leon Țurcanu urmează să fie audiat în comisiile de politică externă a României, însă avizul acestor comisii este unul consultativ, președintele având dreptul să numească și fără votul respectiv un ambasador care consideră că îndeplinește condițiile necesare pentru a reprezenta România în afara granițelor țării.
Președintele Kalus Iohannis a facut propuneri pentru 19 noi ambasadori ai României în țări precum Ungaria, Italia, Spania, Marea Britanie, Republica Moldova sau Portugalia.

Publicat de romaniabreakingnews.ro/TOCpress: Cristian-Leon Țurcanu, numit ambasador al României în Ucraina

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: