Crimeea solicită Rusiei permisiunea de a relua importul de produse agricole din Ucraina

Crimeea, regiune ucraineană anexată recent de Rusia, a solicitat guvernului de la Kremlin permisiunea de reluare a importurilor de produse agricole din Ucraina. Cererea trimisă viceprim-ministrului rus Dmitri Kozak a fost semnată de ministrul agriculturii din Republica Crimeea, Nicolai Polyushkin, anunta Kryminform.

„Livrările de lapte de la Kuban au început deja, dar din cauza logisticii de transport acestea nu pot satisface piața, așa că am trimis o scrisoare viceprim-ministrului Kozak pentru a ne permite reluarea importului de lapte și produse lactate din Ucraina”, a spus Polyushkin.

Potrivit acestuia, din cauza poziției geografice a Crimeei, peninsula se află în imposibilitate de a-și satisface pe deplin cererea internă de lapte și produse lactate, zahăr, ulei de floarea soarelui, cartofi și alte alimente. O parte considerabilă a acestor produse erau importate din Ucraina.

Crimeea are nevoie de 900 mii tone de lapte pe an, iar producția internă este de numai 311.000 tone de lapte pe an.
Totodată, piața de carne este asigurată în Crimeea în proproție de 70%, iar ce a ouălor în proporție de 77%.

Amintim că, pe 28 iulie, Rosselhoznadzor a interzis importul de lactate din Ucraina. Ulterior, agenția a impus interdicție asupra importurilor din Ucraina de cartofi, alimentele pentru bebeluși, legume, fructe și pește.

Sursa:independent.md