ROMÂNIA BREAKING NEWS

Crimeea devine tot mai izolată! Ucraina suspendă trenurile spre peninsulă și întrerupe furnizarea de energie electrică

Crimeea devine tot mai izolată! Ucraina suspendă trenurile spre peninsulă și întrerupe furnizarea de energie electrică

Compania națională ucraineană Ukrzalizniția a anunțat vineri că va suspenda toate cursele feroviare pentru pasageri și marfă către peninsula Crimeea, anexată de Rusia în luna martie, invocând rațiuni de securitate.

„Pentru a asigura siguranța pasagerilor Ukrzalizniția interzice rutele trenurilor către Crimeea, până șa la Novoselivka si Herson”, două dintre orașele de pe teritoriul ucrainean aflate în apropiere de Crimea, se aratp într-o declarație de presă.

Această decizie practic va tăia orice legătură terestră între Crimeea și Rusia, în condițiile în care interdicția vizează și cursele care făceau legătura cu Moscova și Minsk. Deasemenea, 8 curse care asigurau legătura între Sevastopol și Simferopol și cele mai mari orașe ale Ucrainei, au fost anulate.

În aceste condiții, Crimeea poate să mai facă legătură directă cu Federația Rusă doar pe cale marină, prin strâmtoarea Kerci, sau pe cale aeriană.

Această decizie a Kievului vine după ce miercuri au fost reduse substanțial livrările de energie electrică spre peninsulă, potrivit unor informații apărute în presa rusă, despre aceasta a anunțat așa zisul ministrul Energiei din regiunea Crimeea, Serghei Iegorov.

„Ucraina fără avertisment a oprit complet furnizarea de energie electrică în Crimeea”, a spus Egorov, transmite UNIMEDIA cu referire la Interfax.

În acest moment, în centrul orașului Simferopol este absentă complet energia electrică, nici semafoarele nu funcționează. Există dificultăți cu abonații de telefonie mobilă, aceștia nu pot realiza apeluri de ieșire.

Potrivit așa zisului ministru din Crimeea, autoritățile din regiune vor discuta cu Kievul cu privire la restabilirea furnizării energiei electrice.

„Ne dorim restabilirea furnizării, pentru că populația este nevoită să trăiască în condiții inumane, fără electricitate”, a precizat el.

Surse: independent.mdunimedia.info prin R.B.N. Press

 

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: