ROMÂNIA BREAKING NEWS

Creşte numărul de migranţi ilegali interceptaţi pe teritoriul României

Creşte numărul de migranţi ilegali interceptaţi pe teritoriul României

Numărul de migranţi ilegali interceptaţi pe teritoriul României este un fenomen în creşterea care necesită maximă atenţie.  Situația reprezintă un semnal de alaramă tras de purtătoarea de cuvânt a agenţiei europene pentru apărarea graniţelor FRONTEX într-o declaraţie pentru News.ro.

„Nu aş vorbi de un curent, este puţin cam devreme, dar suntem la curent cu incidenţele care au loc. Nu putem vorbi de o tendinţă, dar este nevoie de atenţie”, a subliniat purtătoarea de cuvânt al FRONTEX, Ewa Moncure.

„Migranţii care se află în Grecia încearcă să plece în alte părţi şi caută diferite rute. Una dintre ele a fost Serbia, către Ungaria. În prezent este mai greu să treacă în Republica Macedonia, dar dacă reuşesc, încearcă să meargă pe diverse căi. Cei care ajung în Grecia mai pot încerca prin Bulgaria şi România”, a mai explicat oficialul.

Numărul migranţilor ilegali prinşi în timp ce încercau să treacă fraudulos vămile din Arad şi Bihor s-a triplat în primele cinci luni ale acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, cei mai mulţi fiind irakieni, potrivit unei statistici prezentate, miercuri, de către şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, chestorul de poliţie Marin Bondar. Acesta a mai precizat că,  anul trecut Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a identificat în primele cinci luni 240 de persoane care au încercat să treacă fraudulos frontieră, în timp ce în primele cinci luni din 2017 numărul acestora a ajuns la 716 persoane.

romaniabreakingnews.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: