ROMÂNIA BREAKING NEWS

Corespondență din Cernăuți. Adevărul despre mobilizarile din regiunile locuite de etnicii români din Ucraina.

Avalanșa de știri și zvonuri despre situația tinerilor din regiunea Cernăuți, mobilizați s-au care au primit ordine de mobilizare, au alimentat și alimentează în continuare atât mediile din Romania cât și starea de neliniște, panică și disperare din rândurile etnicilor români și ucraineni.

Adevărul este însă ocultat mai mult s-au mai puțin conștient pe de o parte de mediile jurnalistice atât din România cât și din Ucraina și pe de altă parte de interesele celor ce vor ca tulburările și neînțelegerile să izbucnească și să escaladeze inclusiv în această parte a Ucrainei.

Situația este însă cu mult mai simplă. Autoritatile emit un nr. de ordine de mobilizare, pentru fiecare raion. Prin urmare, dacă la mine în localitate trăiesc în majoritate cetățeni de etnie română, este logic că ordinele de chemare ajung și la români. Ordinele de mobilizare nu se emit sub nici o formă pe criterii etnice. Evident că studiind un centralizator statistic cu ordinele trimise pe raza anumitor localități românești vom observa mai mulți etnici români și mai puțin ucraineni.
Oricum în ciuda dezinformărilor apărute în presă nu sunt foarte mulți români trimiși în luptele din Est.

În ceea ce privește protestele împotriva mobilizării, care au avut loc la în regiunea Cernăuți, la care au participat și români și ucraineni, menționez că cei vizați de mobilizare refuză să meargă la luptă nu pentru că sunt etnici români sau de alte naționalități, ci pentru că nu sunt pregătiți de luptă și nu beneficiază de echipamente necesare atunci când sunt trimiși la luptă.
Drept dovadă că nu ne este indiferent viitorul Statului în care trăim în unele localități românești oamenii colectează ajutoare pentru militarii trimiși pe front și pentru familiile celor decedați.

Sper ca prin prezenta să se înțelegă cu adevărat care este situația de la noi dar mai ales riscul și interesele majore ale vecinilor de la răsărit care doresc cu tot dinadinsul ca situația să degenereze și să se transforme în focar de instabilitate inclusiv în regiunea Cernăuți, instabilitate care nu ar servi cu nimic nici românilor, nici ucrainenilor, ci doar celor care seamănă azi atâta moarte și nenorocire în Est.

Pentru R.B.N. Press
Nicolai Malanciuc
Cernăuți 29 iulie

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: