ROMÂNIA BREAKING NEWS

Continua pregatirile pentru Marsul Unirii de la Chisinau


Unioniștii și PatriHoții Moldovei vor fi despărțiți la 16 septembrie, atunci când va avea loc Marșul Unirii. Cel puțin asta își propune Primăria Chișinău. Totodată, PatriHoții Moldovei insistă să-i urmărească pe unioniști, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.

Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, Festivalul Etniilor, care urma să fie desfășurat la 16 septembrie, a fost mutat pe 15 septembrie.

„Am propus ca „Acțiunea 2012” să-și modifice traseul de la Academia de Științe a Moldovei nu spre Piața Marii Adunări Naționale, dar spre Teatrul Verde, pe bulevardul Ștefan cel Mare, respectiv strada Ismail – strada Mateevici – Parcul Valea Morilor și Teatrul Verde, iar „Patrioții Moldovei” să fie strămutați nici în Piața Marii Adunări Naționale, nici în scuar, ci tocmai în sectorul Râșcani în scuarul Palatului Sindicatelor”, a declarat Chirtoacă într-un interviu pentru Europa Liberă.

Chirtoacă susține că cu cât mai departe vor fi unii de alții, cu atât mai puține șanse au să se întâlnească și, respectiv, să aibă loc ciocniri și violențe.

„Acum urmează să vedem în ce măsură vor respecta și unii și alții și în ce măsură sunt serioși. Doar că lucrurile se vor tranșa până la urmă în instanțe de judecată. Întrucât „Acțiunea 2012” acceptă să fie modificat traseul, să nu meargă pe Ștefan cel Mare în Piața Marii Adunări Naționale, ci pe străzile Ismail – Mateevici – Valea Morilor – Teatru Verde. În timp ce așa-numiții „patrioți” nu acceptă acest lucru”, a mai spus edilul.

Totodată, Dorin Chirtoacă crede că sunt unioniști și unii, și alții. „Unii promovează apropierea de Europa și au în prim plan România ca opțiune, ceilalți promovează apropierea de așa-numita Uniune Eurasiatică, deci fosta URSS și au ca opțiune Rusia”, a specificat primarul.

RGNpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: