ROMÂNIA BREAKING NEWS

Contestație către BEC și presa privind candidatura unui caz de impostură

Contestație către BEC și presa privind candidatura unui caz de impostură

După patru mandate nemeritate parlamentare (1996-2012), BEC îi acordă acestui caz de impostură cel de al cincelea mandat. Vai de capul țâranului nostru sărac, flămând și bolnav! Ce a făcut cu în jur de un milion de euro înghițite în numele albanezilor din România acest fost comunist care mai vrea încă un mandat de imunitate parlamentară ca să nu răspunde în fața justiției?

 
Către Biroul Electoral Central
Piața Presei Libere Nr.1, Corp B2, Etaj 3, Sector 1, București
    Președintelui B.E.C., doamnei judecător  Paula C. Pantea
                                             CONTESTAȚIE
         Prin prezenta Ununea Culturală a Albanezilor din România, împreună cu subsemnații de etnie albaneză, contestăm Decizia nr. 25D/18.10.2012 cu privire la acceptarea candidaturii doamnei Manolescu Oana din partea Asociației Liga Albanezilor din România pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Contestăm candidatura doamnei Manolescu Oana în baza art.31,62,69 din Constituția României și prevederilor Legi 35/2008 TITLUL I  Alegerea Camerei Deputaților și a Senatului ,Cap. I,  art .17,18 19,20,26,28,31 , pe care  candidatura doamnei Manolescu Oana nu le îndeplinește, coroborate cu Legea  nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, Legea administrației publice locale nr. 215/2001 și Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali și Parlamentul României.
Argumentație: Oana Manolescu este o persoana complet străină de interesele și viața comunității albaneze din România. Propunerea candidaturii și desemnarea  doamnei Manolescu Oana nu îndeplinește procedura de adoptare a deciziei finale de către organizația cetățenilor aparținând minorităților naționale albaneze cu privire la propunerile de candidaturi conform legii, în condițiile în care ar fi trebuit să fie  propusă și susținută de un  număr de alegători certificați pe o listă cu membrii cuprinzând un număr de cel puțin 15% din numărul total al cetățenilor care la ultimul recensământ s-au declarat ca aparținând minorității albaneze, iar numărul membrilor necesari pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege este mai mare de 20.000 de persoane.
Lista membrilor susținători cu datele de identificare și semnăturile acestora pentru înscrierea doamnei Manolescu Oana în alegeri trebuie să cuprindă cel puțin 20.000 de persoane domiciliate în cel puțin 15 din județele țării și în municipiul București, dar nu mai puțin de 300 de persoane, ori conform ultimului recensământ comunitatea albaneză numără aproximativ 480 de persoane care nu se regăsesc ca membrii ai Asociației Liga Albanezilor din România. Pe cale de consecință doamna Oana Manolescu s-a autopropus din partea asociației în condințiile în care Asociația Liga Albanezilor din România nu are un rol reprezentativ și nu mai îndeplinește de mult condițiile prevăzute de lege de  organizație cu statut de utilitate publică a etniei albaneze.
România nu rezolvă cerințele reale ale comunității albaneze prin această decizie, ci interesele unui grup de profitori. Daca în țară sunt în jur de 480 de albanezi, de către cine obține numărul de voturi ca să fie aleasă?Ca urmare este imoral și nelegal ca doamna Oana Manolescu și Asociația Liga Albanezilor din România să reprezinte ceva care nu există ca suport legal și real, iar în subsidiar pot există indicii penale de fals și înșelăciune. Departamentul de Relații Interetnice vă comunică în virtutea inerției și a lipsei de interes o listă care cuprinde și această asociație fără a efectua în prealabil o verificare, sub toate aspectele, ale asociației și a numărului real  de membrii etnici albanezi pe care îi reprezintă.  În acest sens, solicităm verificarea amănunțită a dosarului de candidat Manolescu Oana și anularea Deciziei nr. 25D/18.10.2012 emisă de Biroul Electoral Central.

După patru mandate nemeritate parlamentare (1996-2012), BEC îi acordă acestui caz de impostură cel de al cincelea mandat. Vai de capul țâranului nostru sărac, flămând și bolnav! Ce a făcut cu în jur de un milion de euro înghițite în numele albanezilor din România acest fost comunist care mai vrea încă un mandat de imunitate parlamentară, ca să nu răspunde în fața justiției pentru spălare de bani, tipărituri precum “Chimie distractivă” (Editura Privirea, 2009), care nu au nici-o legătură cu albanezii din România, tipărită cu sprijinul Guvernului României acordat Asociației Liga Albanezilor din România? Și nu numai atât! Oana Manolescu, “acest element nealbanez și nociv”, fosta “utecistă” a unui regim barbar, conform presei române, demascată de revista Cațavencu (Nr.31-2012), a dezbinat comunitatea albaneză din România, iar în cea ce privește politica externă, s-a pronunțat în Parlamentul României  împotrivă măsurilor de apărare a populație albaneze din Kosovo (22 aprilie 1999). Albanezii din România, conform presei (Dimineața, Nr. 3964-2004), renunță la reprezentare parlamentară, iar Oana Manolescu nu aparține comunității albaneze. În numele Uniunii Culturale a Albanezilor din România, semnează următorii susținători ai contestației: Prof. dr. Gelcu Maksutovici, Fondator și Președinte de Onoare a UCAR, Ing. Mircea Istrate, Președinte a UCAR, Drd. Baki Ymeri, Redactor șef al revistei Albanezul, Lule Simion, Secretar General a UCAR. (București , 31.10.2012)

BOX Oana Manolescu în Lista Rușinii:

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

  • Laura din Valcea spune:

    Interesanta Contestatie, un subiect de teza de doctorat cu titlul Albanezii din Romania se simt victima discriminarii. Nedreptatea făcută minoritaţii albaneze a fost semnalată tuturor forurilor, (Conducerea Camerei Deputaţilor, Presedenţia României, Guvernul României), inclusiv Justiţiei, fără a se lua în vedere falsul în acte publice, deoarece primind mandatul de deputat, avea imunitate parlamentară. Presa din România şi din Albania au semnalat acesta nedreptate, Oana Manolescu apărând într-un organ central românesc, (Ziarul Adevărul) la rubrica “Cea mai controversata persoană”. Membrii etniei albaneze au reacţionat în marea lor majoritate, dar zadarnic. Conducerea UCAR a făcut toate demersurile legale, cu excepţia semnalării cazului la Consiliul Europei.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: