ROMÂNIA BREAKING NEWS

Consiliul Unirii vă invită în rândurile sale! Apel către Congresul al V-lea al Diasporei Republicii Moldova

image_pdfimage_print

     Consiliul Unirii vă invită în rândurile sale!

Apel către Congresul al V-lea al Diasporei Republicii Moldova


Stimați participanți,

Consiliul Unirii, constituit în februarie 2012, include în rîndurile sale, prin înscriere benevolă, o seamă de cetățeni ai Republicii Moldova, plecați peste hotare urmare a situației economice și sociale dificile din societate. Dumneavoastră, în opinia noastră, sunteți cei mai buni români, care și-au asumat toate riscurile integrării în țări străine, pentru a asigura supraviețuirea familiilor lor și supraviețuirea celui de-al doilea stat românesc, prin mijloace constituind 40 la sută din PIB.

 

Românii basarabeni au cunoscut viața europeană și – suntem siguri – sunt adepții ideii de unitate națională românească și de reîntregire a neamului românesc drept un deziderat sfânt. Exact această speranță a Dumneavoastră a condus la votul masiv pe care l-ați dat în 2009 și în 2010 pentru forțele declarate proeuropene, care, însă, ajunse la guvernare, au uitat de rolul decisiv al Diasporei în producerea alternanței democratice la Putere.

 

Consiliul Unirii a organizat și sprijinit, în acest an, numeroase acțiuni dedicate datei tragice a destinului românilor din stânga Prutului – 200 de ani de ocupație ruso-sovietică. Nici după proclamarea Independenței, Republica Moldova nu a obținut o adevărată Renaștere Națională. Dezamăgiți și disperați, basarabenii au plecat în lume, asigurând viabilitatea unui stat în care lucrurile nu se îmbunătățesc.

 

Se pare că și actuala Putere, ca și cea comunistă, știe doar să manipuleze Diaspora prin slogane stataliste, în scopul egoist de a obține voturile necesare ca să promoveze sus trădători de interes național, în timp ce, de fapt, supraviețuirea celui de-al doilea stat românesc se datorează, de două decenii, remitențelor gastarbaiterilor și ale căpșunarilor.

 

Guvernanții nu au răspuns, însă, acestei contribuții financiare și electorale a imigraților noștri prin crearea celor 100 de mii de locuri de muncă promise, a unui cadru juridic, economic și financiar pentru a valorifica și proteja investițiile propriilor cetățeni în economie, restabilind încrederea în stat prin reducerea corupției, a protecționismului și a injustiției.

 

Suntem convinși că românii basarabeni se regăsesc peste hotare în societăți și acțiuni comune cu frații români, plecați și ei la munci pentru a supraviețui. Noi, Consiliul Unirii, avem o mulțime de asemenea exemple, pe care le-am salutat și propagat prin resursele ce ne stau la dispoziție. Noi credem că acel curaj pe care l-ați demonstrat prin efortul de a răsturna regimul comunist trebuie urmat, consecvent, prin efortul de a vă uni peste hotare – români cu români – și a cere Unirea celor două state românești. Pentru a fi cu toți românii împreună în comunitatea euratlantică și a avea un Stat Românesc Unitar comun și puternic, salvând neamul românesc de urgia din Est, ce ne șantajează continuu și se împotrivește dezideratului nostru european.

 

Numai cu toată românimea vom fi în rând cu lumea civilizată și ne vom bucura de toate avantajele comunității europene, care ne așteaptă, uniți între noi.

 

Consiliul Unirii vă invită alături, să pledăm împreună pentru eliberarea noastră definitivă, pentru lichidarea consecințelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop și pentru realizarea aspirației seculare de unitate a românilor.

 

Chișinău, 11 octombrie 2012

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: