ROMÂNIA BREAKING NEWS

Consiliul Unirii cere informatii oficiale despre presupusele destabilizari pe 16 septembrie

 

Consiliul Unirii cere informatii oficiale despre presupusele destabilizari pe 16 septembrie

 

Consiliul Unirii a solicitat Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului Afacerilor Interne şi Procurorului General, informaţii despre eventualele pericole de destabilizare în contextul desfăşurării Marşului Unirii de la 16 septembrie 2012 şi măsurile luate după manifestările agresive şi violente antiunioniste de la 25 martie (Chişinău), 22 iulie (Cahul), 5 august 2012 (Bălţi).

Către Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova

Către Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Către Procurorul General al Republicii Moldova

 

 

D E M E R S

 

În ultimul timp, în contextul acţiunilor legale şi desfăşurate paşnic de către cetăţenii Republicii Moldova, care promovează ideea Unirii Republicii Moldova cu România, noi, reprezentanţii Platformei unioniste „Consiliul Unirii”, suntem martorii unor declaraţii – ce aparţin inclusiv unor înalţi demnitari de stat – despre „eventuale” pericole de destabilizare şi ciocniri între cetăţeni, pe care le-ar comporta pentru societate Marşurile unioniste.

 

Noi, participanţii la aceste acţiuni paşnice, suntem nedumeriţi că, în pofida apelurilor publice repetate adresate instituţiilor statului de a asigura, constituţional şi sub protecţia art.10 şi art.11 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, la care Republica Moldova este parte, dreptul participanţilor la manifestări publice stradale paşnice, organele de resort nu au luat toate măsurile de rigoare pentru a se evita unele manifestări agresive ale grupărilor de oameni ce încearcă să împiedice Marşurile unioniste. Mai mult, se aud ameninţări cu manifestări violente, agresive şi intolerante din partea unor asemenea forţe, care s-au dedat deja la acţiuni ce au condus la intentarea unor dosare penale şi care intenţionează să contracareze acţiunile legale ale altor cetăţeni în Marşurile unioniste viitoare.

 

În legătură cu aceasta, vă solicităm să ne informaţi – din datele pe care le dispuneţi – despre ce pericole poate fi vorba în contextul desfăşurării viitoarelor acţiuni ale forţelor unioniste, în special în contextul Marşului unionist de la 16 septembrie 2012, despre măsurile care au fost luate după manifestările agresive şi violente antiunioniste de la 25 martie (Chişinău), 22 iulie (Cahul), 5 august 2012 (Bălţi), declanşate de persoane ce nu respectă legea, precum şi despre măsurile de ordin preventiv şi profilactic, întreprinse – după cazurile respective – pentru a descuraja manifestări ilegale ce împiedică exprimarea libertăţii de exprimare şi pluralismul de opinii.

 

 

În numele Platformei unioniste „Consiliul Unirii”,

 

Ştefan Maimescu, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al

Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul-90”, preşedintele Asociaţiei socio-

culturale ”Maluri de Prut” din Italia

 

 

 

Vitalia Pavlicenco, doctor în filologia română, ex-deputat, deţinătoare a Ordinului Naţional

al României “Pentru Merit” în Grad de Comandor, preşedintele PNL

 

 

 RBN PRESS

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: