ROMÂNIA BREAKING NEWS

Conform sondajelor de opinie, Găgăuzia (R. Moldova) vrea mai aproape de Rusia

Conform sondajelor de opinie, Găgăuzia (R. Moldova) vrea mai aproape de Rusia

Găgăuzia își dorește să fie aproape de Rusia și va vota candidatul care promite acest lucru, se arată într-un sondaj de opinie publicat luni, cu două săptămâni înaintea scrutinului pentru alegerea bașcanului acestei regiuni din R.Moldova.

Potrivit sondajului, favorită la câștigarea alegerilor din Găgăuzia din 22 martie este Irina Vlah (57,3 la sută), urmată de Nicolai Dudoglo (23 la sută). Ceilalți candidați sunt creditați cu sub 10 la sută din intențiile de vot.

Tendința se păstrează și în cazul unui eventual scrutin parlamentar. Astfel, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM ar obține 41,2 la sută din voturi, PCRM 8 la sută, PDM 6 la sută, PLDM 0,9 la sută și PL 0,3 la sută.

În ceea ce privește relațiile externe, Autonomia găgăuză își dorește relații mai strânse cu Rusia (90 la sută) și Turcia (28 la sută). Doar 5,3 la sută dintre cei chestionați și-au exprimat preferința pentru relații mai strânse cu UE și doar 0,3 la sută cu România.

Lena Captari / româniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: